Και τι δεν έχει ακούσει ο άνθρωπος από τους Έλληνες τα χρόνια του “σκληρού” μνημονίου, της φτώχειας και της λιτότητας. Δεν έχουν περάσει και αιώνες από τότε, όλοι θυμόμαστε (και πώς να τα ξεχάσουμε;) αυτά που πέρασε ο ελληνικός λαός. Βέβαια, η χώρα μας βρίσκεται ακόμα σε καθεστώς επιτήρησης και μέσα σε όλα, ήρθε για να μας γλυκάνει το κερασάκι του πληθωρισμού. Όχι μόνο για την Ελλάδα, για όλη την Ευρώπη.

Τη λύση όμως έρχεται να δώσει ο 80χρονος πλέον Βόλφανγκ Σόιμπλε, ο οποίος είχε μια εξαιρετική ιδέα για το πώς πρέπει να ζήσουν οι Γερμανοί εν μέσω της ενεργειακής κρίσης. Μήπως πρέπει να παραδειγματιστούμε; Ο Στέλιος Πέτσας τα έχει ήδη πει, οπότε μην κάνετε τους ανήξερους. 

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Bild ο πρώην υπουργός Οικονομικών και πρώην πρόεδρος της Μπούντεσταγκ συμβούλεψε ακόμη τους Γερμανούς  να εφοδιαστούν με κεριά, σπίρτα και φακούς, καθώς δεν αποκλείει -όπως και η Κομισιόν- την περίπτωση μπλακ άουτ το χειμώνα. Ρε τι έχουμε να περάσουμε…

Αυτό το χειμώνα θα παγώσουν πολλοί Γερμανοί, σχολιάζει ο δημοσιογράφος της Bild. Ποια ήταν απάντηση του πάντα συμπονετικού Σόιμπλε: «Ας βάλουν τότε ένα πουλόβερ. Ή ίσως και δεύτερο. Δεν χρειάζεται να γκρινιάζουμε για αυτό, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι πολλά πράγματα δεν μπορούν να θεωρηθούν δεδομένα».

Όσο για το ενδεχόμενο ενός μπλακάουτ στη διάρκεια το χειμώνα, η συμβουλή του Σόιμπλε είναι: «Γι’ αυτό θα πρέπει να έχετε πάντα μερικά κεριά, σπίρτα και έναν φακό στο σπίτι». Είστε σίγουρα ο Σόιμπλε και όχι ο Άδωνις Γεωργιάδης;