Ένας θαυμαστός, καινούργιος κόσμος που θα έκανε ακόμα και τον Άλντους Χάξλεϋ να δακρύσει από συγκίνηση, άνοιξε τις πύλες του πριν από μερικά χρόνια και έκτοτε, η διαδικτυακή μας ζωή και κυρίως η αγοραστική/καταναλωτική μας συμπεριφορά, άλλαξε. Πέρασε μια για πάντα στη σφαίρα του σουρεαλισμού και της αδιάκοπης κατάβασης σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον με εικόνες και λεζάντες που μας ενημερώνουν για τις προθέσεις του εκάστοτε πωλητή όπως και τον βαθμό της ανάγκης του να ξεφορτωθεί αντικείμενα που θεωρεί πλέον περιττά και γεμίζουν τον προσωπικό του χώρο.

Το Marketplace, αυτή η γωνιά του Facebook που ο καθένας χρησιμοποιεί για τον ίδιο σκοπό, που δεν είναι άλλος από το να γεμίσει την τσέπη του με χρήματα, ήρθε για να μείνει. Τι συμβαίνει, όμως, όταν αντί για χρήματα αυτός ο «κάποιος» που μπήκε στη διαδικασία να πουλήσει, φτάνει στο σημείο να χαρίζει μόνο και μόνο για να ξεφορτωθεί, να προκαλέσει ή να δελεάσει;

Θα σας εξηγήσουμε.

Υπάρχει μια ειδική κατηγορία στο Marketplace με το όνομα «ΔΩΡΕΑΝ». Και όντως, υπάρχουν πολλοί που χαρίζουν αντικείμενα. Υπάρχουν όμως και αυτοί που κάνουν την πλάκα τους ή αυτοί που προσπαθούν να σε δελεάσουν φορώντας τον μανδύα του «δωρεάν» και στο τέλος, με μικρά γράμματα, ζητούν χρήματα. Τους τελευταίος τους αγαπάμε λίγο περισσότερο καθώς θεωρούν τον εαυτό τους λίγο πιο έξυπνο, πονηρό και το μυαλό τους, άκρως επιχειρηματικό.

Με την υπομονή περασμένη στην πλάτη σαν σχολική τσάντα, ανεβήκαμε αυτό το βουνό σουρεαλισμού και σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες ευκαιρίες που βρήκαμε στην κορυφή του, εκεί που ανεμίζει η σημαία με τη λέξη «ΔΩΡΕΑΝ». Μόνο που δεν είναι όλα δωρεάν.

To τζάμπα αγρόκτημα

Έχετε διαβάσει ποτέ για δωρεάν αγρόκτημα «17 στρέμματα καθαρό» με νερό, αυτοκινητόδρομο, ένα μικρό οίκημα, 150 ελιές (είναι και η εποχή τους) να δίνεται δωρέαν αλλά με τιμή συζητήσιμη; E, μόλις το είδατε.

Το «λάπτοπ»

Γενικά μην τον ζορίζεται και πολύ τον άνθρωπο, είναι κάπως ευέξαπτος. Μην στέλνετε μήνυμα, είναι κάπως παλιό και δεν θα δουλέψει καμία εφαρμογή. Όπως μας ενημερώνει λείπουν και κάποια κουμπιά, ευτυχώς δηλαδή γιατί δεν φαίνεται καθαρά.

Το ψάρι

Πάλι καλά που υπάρχει απόθεμα γιατί όπως μας ενημερώνουν, ο κόσμος έχει ήδη δημιουργήσει ουρές για το ψάρι-μπρελόκ/μου περίσσεψαν κάτι κορδόνια. 

Γαστρικά υγρά

Όχι, όχι, λάθος. Στη φωτογραφία βλέπουμε σπόρους κεφίρ γάλακτος που μοιάζουν με… Τέλος πάντων, αυτό είναι το αγαπημένο μας στη λίστα. Θα σας το δώσουν και σε βαζάκι.

LSD

Ή κάτι τέτοιο. Δεν κρίνουμε, αλλά το δωρεάν δεν ισχύει αφού ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να δώσει κάτι πίσω. 

Δεν καταλάβαμε τίποτα

Κάποιος πουλάει στην κατηγορία ΔΩΡΕΑΝ τα/το εξής:  ΣΟΚΟΛΑΤΟΔΕΝΤΡΟ ΜΑΝΓΚΟ ΤΑΙΛΑΝΔΗΣ ΛΙΤΣΙ ΛΟΝΓΚΑΝ (υπέροχο) ΠΑΠΑΓΙΑ ΝΤΑΓΚΟΝ  ΤΖΑΚ ΦΡΟΥΙΤ. 

007

Για τους λάτρεις της κατασκοπείας, των επικίνδυνων αποστολών και της τεχνολογίας, έχουμε μια «συσκευή παρακολούθησης μικρότερη από ΣΠΙΡΤ0Κ0ΥΤ0.i».