“Θέλω να γυρίσω στα παλιά, πίσω στην παλιά μου γειτονιά”, τραγούδησε μαζί με τον Φοίβο ο Γιώργος Μαζωνάκης στο τρίτο επεισόδιο από τα Νούμερα. Έχει άδικο ο τζάζι Γιώργος Μαζωνάκης; Όχι, δεν έχει. Ξέρουμε ότι πριν κλείσετε τα μάτια σας το βράδυ, θυμάστε το κρυφτό, το ποδόσφαιρο, τα μήλα, όλα αυτά που κάνατε μικροί. Εντάξει εντάξει, μην κλαίτε.

Όλοι νιώθουμε την ανάγκη να γυρίσουμε έστω και για λίγο πίσω στο χρόνο, να βρεθούμε σε γνώριμα λημέρια παρέα με τα άτομα που μεγαλώσαμε μαζί. Η νοσταλγία, άλλωστε, μας κάνει καλό, έτσι τουλάχιστον υποστηρίζουν οι ειδικοί. Τα χρόνια της παιδικής μας ηλικίας υψώνουν ένα τείχος προστασίας οπότε είναι απόλυτα λογικό να καταφεύγουμε εκεί όταν δεν είμαστε στα καλύτερά μας.

Άραγε, θυμάστε εσείς που γεννηθήκατε τη δεκαετία του ‘90 τι κάνατε όταν ήσασταν down; Η λογική λέει πως ναι, θυμάστε. Θυμάστε γιατί όλα τα παιδιά αυτής της γενιάς έκαναν σχεδόν τα ίδια πράγματα για να αναπτερώσουν το ηθικό τους μετά την κατσάδα από την δασκάλα Αγγλικών ή των γονιών τους για τους κακούς βαθμούς που έφεραν σπίτι. Τι έκαναν; Ελάτε τώρα…

Chupa Chups

Πήγαινες στο περίπτερο και μετρούσες τα ψιλά που είχες στην τσέπη. Δεν ήταν πολλά. Δεν σε ένοιαζε ιδιαίτερα, την έβγαζες και ένα γλειφιτζούρι Chupa Chups.

Solero

Είναι το Solero ό,τι καλύτερο έχει εμφανιστεί ποτέ στα ελληνικά ψυγεία με τα παγωτά; Με διαφορά. Άραγε, γιατί εξαφανίστηκε αυτό το έπος θα το μάθουμε ποτέ;

Game Boy

Μία εικόνα, χίλιες αναμνήσεις. Όποιος δεν έχει παίξει Σούπερ Μάριο στο ορθόδοξο Game Boy, να περάσει έξω. Εντάξει και Pokemon, στην ίδια κατηγορία είναι.

Τυχερή σακούλα

Κόστιζε -συνήθως- ένα ευρώ και για κάποιο λόγο πίστευες ότι τους έκλεβες αφού μέσα σε αυτή ανακάλυπτες έναν ολόκληρο θυσαυρό. Σε λίγες ώρες όλα χαλούσαν. Το ήξερες, αλλά δεν σε ένοιαζε.

Κάρτες Pokemon και YU-GI- OH

Ναι, όλοι έχουμε ξοδέψει μια περιουσία σε αυτές τις καρτες και όλοι, γύρω στα 18 μας, στις πρώτες μεγάλες αφραγκίες λόγω της φοιτητικής ζωής, σκεφτόμασταν πόσο θα μπορούσαμε να τις πουλήσουμε. 

Πειρατικά CD

Ήμασταν μικροί, δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε ακριβώς πώς παίξαμε και εμείς τον ρόλο μας στην κατάρρευση της παγκόσμιας μουσικής σκηνής όσον αφορά τα CD. Πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη.