Ελλάδα 2022 και ο συνήγορος του καταδικασμένου ως διευθυντή της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Γιάννη Λαγού, χαιρετά ναζιστικά μέσα στην αίθουσα. Από εκεί βέβαια μπορούμε να καταλάβουμε τη σύγχυση στο μυαλό τους αφού οι Χρυσαυγίτες δήλωναν και δηλώνουν μέχρι και σήμερα αγνοί πατριώτες.

Το πώς ένας αγνός Έλληνας πατριώτης μπορεί να είναι ναζιστής από τη στιγμή που η χώρα μας βίωσε τις φρικαλεότητες των ναζιστών, κανείς δεν ξέρει και μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ.

Όμως δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κωνσταντίνος Πλεύρης χαιρετά ναζιστικά όμως σήμερα κατάφερε να ξεπεράσει ακόμα και τον εαυτό του. Αφορμή στάθηκε τα όσα είπε η Μάγδα Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής με τον συνήγορο του Γιάννη Λαγού να μην θέλει και πολύ να κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλά: να προκαλεί και να υψώνει το χέρι του γυρίζοντάς μας χρόνια πίσω.

Η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, ρώτησε «είναι πολιτικός κρατούμενος ο Λαγός; Θα τρίζουν τα κόκαλα των πολιτικών κρατουμένων», με το ακροατήριο να ξεσπά σε χειροκροτήματα και την πρόεδρο να προσπαθεί να επιβάλλει την τάξη. Αμέσως, ο Κωνσταντίνος  Πλεύρης πήρε το λόγο, λέγοντας πως στο εξωτερικό δεν θα υπήρχε τέτοια φαιδρή εικόνα με χειροκροτητές σε δικαστική αίθουσα.

«Θα τολμούσατε εσείς να χαιρετήσετε ναζιστικά αν ήσασταν στο εξωτερικό;» ήταν η απάντηση της Μάγδας Φύσσα με τον Κωνσταντίνο Πλεύρη να χαιρετά ναζιστικά και το δικαστήριο να διακόπτει τη συνεδρίαση. «Δεν ντρέπεστε φασίστα; Δεν ντρέπεστε τόσα εγκλήματα;» φώναξε το συγκεντρωμένο πλήθος, αλλά κάτι μας λέει ότι δεν ίδρωσε το αφτί του -και με τη βούλα- φιλοναζιστή.