Σε ένα “τώρα” που μετρά καθημερινά γυναικοκτονίες, βία κατά των γυναικών, ενδοοικογενειακή κακοποίηση και μικρούς και μεγάλους “ερωτευμένους” κατά τα άλλα τρόμους που καλούνται να βιώσουν οι γυναίκες γύρω μας, η Κλέλια Ρένεση έκανε μια ανάρτηση, με στόχο να ενδυναμώσει κάθε θηλυκότητα που νιώθει μικρότερη του εχθρού της. 

Η ηθοποιός ανέβασε ένα βίντεο, αλλά το “κλειδί” ήταν τελικά η λεζάντα. “Όχι, δεν μας αξίζει να φοβόμαστε, κορίτσια, επειδή ένας χυδαίος ανόητος πούλησε σαν προϊόν δυο στιγμές έρωτα. Όχι, δεν αξίζει να κρυβόμαστε, επειδή ο άλλος έδειχνε καλό παιδί και κοινωνικό καταξιωμένος, αλλά το σκότωσε το όμορφο κορίτσι του”, ανέφερε η Κλέλια Ρένεση, συνεχίζοντας: “Όταν μια γυναίκα μοιράζεται την ιερή θηλυκότητά της δεν μπορεί παρά ιερό ναό να δημιουργήσει. Και εκεί μέσα δεν χωράει φόβος, ούτε δισταγμός”. 

Τονίζοντας πως το σώμα ξέρει (δηλαδή το ένστικτο) ενθάρρυνε τις γυναίκες να ακούν τα σώματά τους, να μην αγνοούν τα σημάδια ότι κάποιος κρύβει σκοτάδι και να έχουν τον νου τους. 

“Κάτι από τη συμπεριφορά του θα σου δώσει την προειδοποίηση. Από ένα βλέμμα, ένα σχόλιο, μια γκριμάτσα, μια σιωπή εκκωφαντική. Θα καταλάβεις μια σκιά από το σκοτάδι που κρύβεται. Η γνώση είναι παλιά, και σε περιμένει. Δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα παρά μόνο την απουσία της ίδιας σου της φωνής”, έγραψε. 

Προφανώς τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, αλλά κάθε ενδυναμωτική για την πράγματι ιερή φύση της γυναίκας είναι σημαντική. 

Διάβασε ολόκληρη την ανάρτηση της Κλέλιας Ρένεση: 

“Το σώμα πάντα γνωρίζει. Έχει γνώση βαθιά, παλιά και αμετάκληρη. Το κρίμα είναι ότι πάψαμε να το ακούμε. Ο νους μπολιάστηκε με χίλιους ξένους εντολείς. Όταν γνωρίζεις έναν άνθρωπο, πάντα το σώμα σου μιλάει. Σε καλεί κοντά του ή σε απωθεί. Αν κάνεις ησυχία θα το ακούσεις να μιλάει ξεκάθαρα. Όχι, δεν μας αξίζει να φοβόμαστε, κορίτσια, επειδή ένας χυδαίος ανόητος πούλησε σαν προϊόν δυο στιγμές έρωτα. Όχι, δεν αξίζει να κρυβόμαστε, επειδή ο άλλος έδειχνε καλό παιδί και κοινωνικό καταξιωμένος, αλλά το σκότωσε το όμορφο κορίτσι του. Όταν μια γυναίκα μοιράζεται την ιερή θηλυκότητά της δεν μπορεί παρά μόνο ιερό ναό να δημιουργήσει. Και εκεί μέσα δεν χωράει φόβος ούτε δισταγμός. Άκου το σώμα σου καλό μου πουλάκι.  Κάτι από τη συμπεριφορά του θα σου δώσει την προειδοποίηση. Από ένα βλέμμα, ένα σχόλιο, μια γκριμάτσα, μια σιωπή εκκωφαντική. Θα καταλάβεις μια σκιά από το σκοτάδι που κρύβεται. Η γνώση είναι παλιά, και σε περιμένει. Δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα παρά μόνο την απουσία της ίδιας σου της φωνής. Με βαθιά αγάπη για την ιερή θηλυκότητά σου και για όλη τη φλόγα και την αγάπη που μπορεί να σκορπίσει για να ζεστάνει τον παγωμένο τούτο κόσμο. Για όσες προδόθηκαν και βούτηξαν στην άβυσσο. Για να μην υπάρξουν άλλες. Όταν ένα αρσενικό έχει τάσεις εξουσίας, αφήνει ίχνη από την αρχή. Δες τα, τα έχει τυλίξει με χρυσό αμπαλάζ, αλλά η ελεύθερη γυναίκα πάντα ξέρει. Φτου ξελευθερία χωρίς φόβο με πολύ πάθος. Το νου μας κορίτσια. Σας αγαπώ”.”