Αυτό το κείμενο θα μπορούσε να έχει μια λέξη και μόνο για εισαγωγή: ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, θα φλυαρήσουμε. 

Τα τελευταία χρόνια και ενδεχομένως από την πρώτη κιόλας μέρα ενηλικίωση των late millennials, ο κόσμος, και η Ελλάδα ίσως λίγο περισσότερο, βρίσκεται σε μια κρίση. Μια κρίση που αλλάζει όνομα, λύσεις, κυβερνήσεις, μορφές και “ελπίδες”. Αλλά κρίση. Τα πράγματα που θεωρούσαμε κάποτε δεδομένα, εργαλεία ζωής και καθημερινότητας, πλέον δεν είναι. Και δεν είναι εδώ και αρκετά χρόνια. 

Με αφορμή μια ερώτηση που “έπεσε” στο Reddit, “ποιο πράγμα που κάποτε ήταν νορμάλ πλέον αποτελεί πολυτέλεια”, έγινε εμφανές πως αυτή η “κρίση” δεν είναι ελληνικό σπορ, αλλά παγκόσμιο. Το θέμα είναι πως έχει σκεπάσει μια ολόκληρη γενιά που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στον “δυτικό” κατά τα άλλα “κόσμο” μεγάλωσε σε μια κάποια πολυτέλεια. Θυμάστε τις εποχές που ξεχνούσαν οι γονείς μας να βάλουν βενζίνη γιατί δεν τελείωνε ποτέ; Ναι, και εμείς.

Χρήστες του Reddit έδωσαν τις απαντήσεις τους και εμείς τις συγκεντρώσαμε παρακάτω. Υπήρξε και η ασφαλής και νόμιμη έκτρωση μέσα σε αυτές. Θα ταυτιστείτε, καθώς πολλές από αυτές έχουν άψογη εφαρμογή σε όλα όσα και εμείς κάποτε θεωρούσαμε νορμάλ αλλά πλέον είναι πολυτέλεια με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. 

Κρατήσαμε τα 10 βασικότερα. 

Η βενζίνη 

via GIPHY

Ποια ήταν η τελευταία φορά που γεμίσατε το ρεζερβουάρ; 

Η υγιεινή διατροφή

via GIPHY

Ένα σουβλάκι για βραδινό είναι πιο φθηνό από μια σαλάτα με τόνο και κινόα. Ακόμα και τώρα που η τιμή του ανέβηκε. 

Οι διακοπές

via GIPHY

Αντίο Κυκλάδες. Δεν είστε πια φιλόξενες για τους ντόπιους. 

Η αποταμίευση

via GIPHY

Η ποια; 

Η υγεία 

via GIPHY

Θέλετε να συζητήσουμε κόστοι; Εμείς όχι. 

Το γεμάτο ψυγείο

via GIPHY

Κάποτε μας συμβούλευαν να μην πηγαίνουμε πεινασμένοι στο σούπερ μάρκετ, για να μην αγοράζουμε περιττά πράγματα. Πλέον, οριακά τα βασικά. 

Η ασφαλής και νόμιμη έκτρωση

via GIPHY

Καλησπέρα, ΗΠΑ. Καλησπέρα, Μεσαίωνα. 

Η θέρμανση

Τι είναι αυτό το φυσικό αέριο που λέτε όλοι; 

via GIPHY

Οι 8 ώρες ύπνου

via GIPHY

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.

Τα βίντεο χωρίς διαφημίσεις 

via GIPHY

Αυτό παραπάει.