Υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων που μόλις κρυώνει λίγο ο καιρός αναζητούν δυο πράγματα: α) το κουβερτάκι τους και β) ένα true crime story που θα δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν με κλειστά φώτα. Εμείς. Εννοείται ανατριχιάσαμε με τις ιστορίες του Τζεφ και των θυμάτων του. Και ξέρουμε που θα βρούμε τόσο αιμοδιψείς δολοφόνους που δεν είναι αυτό που φαίνονται αλλά κάτι πολύ χειρότερο.

Candy: Δολοφόνος με τσεκούρι, μη σου τύχει

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Candy On Hulu (@candyonhulu)

Η μέση νοικοκυρά της διπλανής πόρτας Candy Montgomery κατηγορήθηκε ότι δολοφόνησε τη φίλη της Betty Gore με τσεκούρι. Η Τζέσικα Μπίελ υποδύεται τον χαρακτήρα του τίτλου μας Candy, με τη Μέλανι Λίνσκι των Yellowjackets να παίζει την Betty. Η αληθινή ιστορία πίσω από την Candy είναι μια σκοτεινή ιστορία φιλίας και προδοσίας που έλαβε χώρα στην καρδιά του Τέξας. Τον Ιούνιο του 1980, η Betty, δασκάλα γυμνασίου που πήγαινε στην εκκλησία, βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της με 41 τραύματα με τσεκούρι. Η ιστορία εδώ είναι ότι η Candy, η οποία έγινε φίλη με την Betty στην εκκλησία, είχε σχέση με τον σύζυγο της Betty, Allan Gore .

The Staircase: Γυναικοκτονία στα προάστια

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HBO Max (@hbomax)

Μιλάμε για σειρά του HBO βασισμένη σε ντοκιμαντέρ για ένα αληθινό έγκλημα. Ένα δράμα για μια υπόθεση δολοφονίας 20 ετών με μη γραμμική αφηγηματική δομή. Το 2001, η προνομιακή ζωή του πλούσιου μυθιστοριογράφου έπεσε σαν παλάτι στην άμμο μετά από μεγάλο κύμα,  πολύ δημόσια, αφού κατηγορήθηκε ότι δολοφόνησε βάναυσα τη σύζυγό του Κάθλιν στην πολυτελή έπαυλή τους στη Βόρεια Καρολίνα. Μαθαίνουμε για την αληθινή ιστορία του θανάτου της Κάθλην Πίτερσον (Τόνι Κολέτ). Ο σύζυγός της, Μάικλ (Κόλιν Φερθ), ισχυρίζεται ότι μια πτώση από τις σκάλες στο σπίτι της οικογένειάς τους είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατό της. Βέβαια, έχουμε δει άπειρα true crime Μάικλ, δεν φαίνεται ο θάνατος αυτός να προήλθε από μια πτώση.

Under the Banner of Heaven: Μορμόνοι και ανεξιχνίαστο έγκλημα

Salt Lake Valley, 1984. Οι ντετέκτιβ Jeb Pyre (Άντριου Γκάρφιλντ) και Bill Taba (Γκιλ Μπέρμιγχαμ) ερευνούν τις βάναυσες δολοφονίες  της Brenda Wright Lafferty (Ντέιζι Έντγκαρ-Τζόουνς) και της κόρης της. Το έγκλημα έχει συγκλονίσει τη συνήθως γαλήνια κοινότητα των Μορμόνων, αλλά καθώς ο Pyre σκάβει βαθύτερα, αρχίζει να αμφισβητεί τη δική του πίστη. Δείτε το στο Disney+.

Dr. Death: Ο γιατρός που δεν θέλεις να σε αναλάβει

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joshua Jackson (@vancityjax)

Eμπνευσμένο από το ομώνυμο podcast του 2018 από το Wondery, περιλαμβάνει έναν χειρουργό που φαίνεται να σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το νυστέρι του για να καταστρέψει τις ζωές των ασθενών του. Στη σειρά, μια ελαφρώς μυθιστορηματική εκδοχή του podcast, πρωταγωνιστεί ο Τζόσουα Τζάκσον ως ο γλαφυρός και γεμάτος αυτοπεποίθηση Duntsch. Ο Άλεκ Μπάλντουιν και ο Κρίστιαν Σλέιτερ συμμετέχουν στο καστ ως δύο γιατροί που προσπαθούν να εμποδίσουν τον Νταντς να προκαλέσει περαιτέρω βλάβη. Από τους 37 ασθενείς που χειρουργήθηκαν από  τον Duntsch στο Ντάλας μέσα σε δύο χρόνια, κάποιοι ασθενείς ξύπνησαν παράλυτοιν ή και καθόλου. «Ήταν σαν να ήξερε τι έπρεπε να κάνει… και έκανε το ακριβώς αντίθετο».

Black Bird: Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες

Ποιος είναι ο Τζίμι Κιν σύμφωνα με το πρώτο επεισόδιο του Black Bird; Ένας μάλλον νάρκισσος γιος ενός αστυνομικού που επειδή χώρισαν οι γονείς του άσχημα κουβαλούσε πολλά τραύματα και έγινε ένας αλαζόνας έμπορος ναρκωτικών. Που καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια στην μπουζού, χωρίς αναστολή. Μια πράκτορας που δεν φαίνεται να γοητεύτηκε από το ωραίο του πρόσωπο και το γραμμωμένο του σώμα του προσφέρει μια συμφωνία που δύσκολα μπορεί να αρνηθεί κανείς. Την ελευθερία του. Με τίμημα; Να δεχθεί την μεταγωγή του σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, να γίνει κολλητός με έναν μάλλον παράφρονα κοινωνιοπαθή εγκληματία και να του αποσπάσει την ομολογία για τις δολοφονίες και τους βιασμούς δεκάδων ανήλικων κοριτσιών (14 για την ακρίβεια).

Inventing Anna: Τζαμπατζού με IQ

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anna Delvey (@theannadelvey)

Ως τηλεοπτική σειρά είναι άνω του μετρίου, ως κοινωνικό ζήτημα για την κατασκευή ταυτότητας των μιλένιαλζ είναι έξοχο. Αυτή η Ρωσογερμανίδα απατεώνας, που γεννήθηκε ως Άννα Σορόκιν σε μια τυπική οικογένεια Ρώσων μεταναστών στην Γερμανία, κατασκεύασε μια τόσο πειστική ψευδαίσθηση γεμάτη σνομπισμό και καλό γούστο που πέτυχε να φεσώσει πολυτελή ξενοδοχεία και σχεδόν να πείσει χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να της εγκρίνουν δάνεια για εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια. Η κοπέλα αυτή δεν άντεχε να είναι βασικιά (μεγάλο ψυχολογικό πρόβλημα εκατομμυρίων χρηστών του Instagram που δεν αντιλαμβάνονται ότι με την υπέρμετρη προβολή τους καταλήγουν πιο basic από όσο θα ήθελαν) και έπαθε Μίλι Βανίλι στο πιο μιλένιαλ.