Δύο ώρες χρειάζονται. Δύο ώρες σε ένα φοιτητικό πάρτι ή σε μία χαλαρή μάζωξη με μπούμερς που μετατρέπεται σε κόλαση με έντονη τη μυρωδιά της ναφθαλίνης και της βότκας πορτοκάλι γιατί, «εμείς αυτό πίναμε τότε, αυτό πίνουμε και τώρα, υπάρχει πρόβλημα;». Τότε, κυρίες και κύριοι του Pitchfork, θα δούμε αν θα βάλετε ή όχι στη μουσική σας λίστα κάποιο τραγούδι από τα ελληνικά 90s. Θα σας χαρακτηρίζαμε άσχετους, άλλα έχουμε και ένα επίπεδο.

Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως, γιατί πρέπει να βάλουμε μια σειρά στις σκέψεις μας. Δεν είναι και εύκολο, έχουν ανέβει οι παλμοί μετά την ανάγνωση της κατάπτυστης και ανθελληνικής λίστας που κυκλοφόρησε χωρίς ίχνος ντροπής ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά σάιτ του κόσμου. Εμείς προτείνουμε να το κλείσουν το μαγαζί αν δεν μπορούν, δεν είναι ντροπή, διαφορετικά, θα πέσει πάνω τους η οργή όσων χορεύουν το Στοιχηματίζω το 2022 (like στο σχόλιο αν το ακούτε και εσείς το 2022).

Μα είναι δυνατόν να μην έχει Μαντώ η λίστα;

Τέλος πάντων, το Pitchfork, που λέτε, μπήκε στον κόπο να φτιάξει μια λίστα με τα καλύτερα 250 τραγούδια των πάντα επίκαιρων 90s. Εμείς, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι δεν θα ξέρατε ούτε τα μισά από τα δέκα πρώτα αφού το έχετε ρίξει στην τραπ και το λαϊκοπόπ, θα περάσουμε απευθείας στην καλύτερη δεκάδα.

Ωραία τα 90s, ωραία και μουσική τους, ιδίως αν σκεφτούμε ότι τότε τα «σπάγαμε» με…

1. Mariah Carey: “Fantasy (Remix)” [ft. Ol’ Dirty Bastard] (1995)


2. Björk: “Hyperballad” (1995)

https://www.youtube.com/watch?v=te7PgEGj0z0


3. Aaliyah: “Are You That Somebody?” (1998)


4. Liz Phair: “Fuck and Run” (1993)


5. Missy Elliott: “The Rain (Supa Dupa Fly)” (1997)


6. Nirvana: “Smells Like Teen Spirit” (1991)


7. Aphex Twin: “Windowlicker” (1997)


8. Destiny’s Child: “Say My Name” (1999)


9. The Notorious B.I.G.: “Juicy” (1994)


10. Bikini Kill: “Rebe