Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, καθώς κάνετε την καθιερωμένη σας βόλτα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «πέφτετε» πάνω σε ειδησούλες που έχουν να κάνουν με τον Στιβ Τζομπς και τη ζωή του. Βλέπετε, σαν σήμερα γεννήθηκε το «μυαλό» της Apple και ένας από τα σημαντικότερα άτομα της σύγχρονης τεχνολογίας και έτσι τα σάιτς γεμίζουν τον σκληρό δίσκο του εγκεφάλου μας με διάφορες χρήσιμες(;) πληροφορίες.

Ας δούμε μερικές από αυτές πριν περάσουμε στο κυρίως θέμα, που δεν είναι άλλο από τις μεγάλες αλήθειες του Στιβ Τζομπς για τους Έλληνες, τις οποίες, φυσικά, εξασφάλισε το Provocateur.

Mαθαίνουμε λοιπόν ότι το 1974 ταξίδεψε στην Ινδία, αναζητώντας πνευματική καθοδήγηση και πέρασε μήνες ταξιδεύοντας στη χώρα. Επίσης πειραματίστηκε με το LSD και τελικά υιοθέτησε τις πρακτικές του Ζεν Βουδισμού. Μια χαρά. Έχουμε μερικά ακόμα highlights, περιμένετε. Ο Τζομπς και ο Βόζνιακ ίδρυσαν την Apple, όμως υπήρχε και ένας τρίτος συνέταιρος (αυτός που σχεδίασε το πρώτο λογότυπο της εταιρείας). Ο Ρόναλντ Γουέιν πούλησε το 10% που κατείχε στην εταιρεία μόλις δύο εβδομάδες αργότερα, για 800 δολάρια, σε μία κίνηση που του κόστισε δισεκατομμύρια. 

Όταν δούλευε στην Atari, τον μετέφεραν στη βραδινή βάρδια λόγω της κακής υγιεινής του. Ο Τζομπς έκανε σπάνια μπάνιο, αφού πίστευε ότι λόγω της χορτοφαγικής του δίαιτας δεν μύριζε. Μύριζε. Ένα τελευταίο γιατί βλέπουμε ότι δεν έχετε υπομονή. Μπορεί ο Τζομπς να ήταν ένας από τους ανθρώπους που επηρέασαν όσο λίγοι τη βιομηχανία της τεχνολογίας, όμως ο Βόζνιακ αποκάλυψε ότι δεν έμαθε ποτέ να γράφει κώδικα.

Το 2003, ο Τζομπς διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας. Αντί όμως να ακολουθήσει τις συμβουλές των γιατρών για μια άμεση επέμβαση, κατέφυγε στην εναλλακτική ιατρική, ακολουθώντας vegan δίαιτα, λαμβάνοντας διάφορα φυτικά φάρμακα και παίρνοντας συμβουλές από ένα μέντιουμ. Καμία τύχη. Έπειτα από εννέα μήνες υποχώρησε και δέχθηκε να κάνει την επέμβαση. Πολλοί πιστεύουν ότι αυτή η καθυστέρηση έπαιξε σημαντικό ρόλο στον πρόωρο θάνατό του. 

Ξέρετε ποια ήταν τα τελευταία του λόγια λίγο πριν πεθάνει; «Ω, ουάου. Ω, ουάου. Ω, ουάου». Έτσι κάναμε και εμείς μόλις διαβάσαμε τις παρακάτω αλήθειες.