Οι περισσότεροι το είχαν καταλάβει εδώ και χρόνια, όμως πλέον έγινε και επίσημο: η Βέλμα του Scooby Doo είναι λεσβία. Η αποκάλυψη έγινε στην καινούργια ταινία κινουμένων σχεδίων με τίτλο Trick or Treat Scooby Doo. Εκεί, βλέπουμε τη Βέλμα να συναντά σχεδιάστρια μόδας και πιο συγκεκριμένα την Κόκο Ντιάμπλο και γρήγορα αρχίζει να δημιουργείτε μια έλξη μεταξύ των δυο, η οποία, όπως φαίνεται, είναι παραπάνω από φιλική.

Η επιβεβαίωση έρχεται χρόνια μετά από τις live action μεταφορές που μας κράτησαν συντροφιά τα παιδικά μας χρόνια σε σενάριο του Τζέιμς Γκαν, αλλά και την σειρά κινουμένων σχεδίων Mystery Incorporated, που έδιναν διάφορα hints για την σεξουαλικότητα της Βέλμα.

https://twitter.com/hashtag/Scoobydoohistory?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Ο Tζέιμς Γκαν, ο άνθρωπος πίσω από το σενάριο των ταινιών Scooby Doo και Scooby Doo 2: Monsters Unleashed είχε αναφέρει τον προηγούμενο μήνα σε ένα tweet του πως στην αρχή η ταινία είχε πάρει το R rating και μετά αναγκάστηκα να κόψουν διάφορα πράγματα για να πάρει το PG. 

Μερικά από αυτά ήταν και η queer σχέση που είχε η Βέλμα, την οποία ερμήνευε η Λίντα Καρντελίνι. «Το 2001 η Βέλμα ήταν γκέι στο αρχικό μου σενάριο. Αλλά το στούντιο συνέχισε να το αλλάζει και να το αλλάζει μέχρι που έγινε διφορούμενο, μετά ένα τίποτα και τελικά κατέληξε να έχει σχέση με ένα αγόρι», είχε δηλώσει στο παρελθόν ο Γκαν.

Ο Τόνι Σερβόν, ο παραγωγός της σειράς Mystery Incorporated, πριν από μερικά χρόνια και πιο συγκεκριμένα το 2020, ανέβασε στο Instagram κατά την διάρκεια του μήνα Pride μια δημοσίευση η οποία έλεγε πως η Βέλμα δεν είναι αμφισεξουαλική αλλά λεσβία. «Το έχω ξαναπεί αυτό, αλλά η Βέλμα στο Mystery Incorporated δεν είναι αμφισεξουαλική. Είναι γκέι», είχε δηλώσει.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tony Cervone (@tonycervone)