Έξι εκπομπές. Πρωινές, ψυχαγωγικές (όχι και τόσο στην πραγματικότητα). Στην καλύτερη περίπτωση, εξαιρετικά σπάνια, αν κάνει μια εκπομπή εξαιρετικά νούμερα τηλεθέασης, σημαίνει ότι θα την έχουν παρακολουθήσει 250,000 τηλεθεατές. Στην χειρότερη ούτε καν 100,000. Υπάρχει λόγος που ο μέσος τηλεθεατής δεν βλέπει την πρωινή ζώνη; Ναι. Έχει κουραστεί με την αυτοαναφορικότητα των προσώπων που δεν μιλούν για τίποτα απολύτως που να αφορά πραγματικά τον μέσο Έλληνα πολίτη το 2022. Η πρωινή ζώνη αφορά το σύστημα της τηλεόρασης και ψάχνει τρόπους για να το συντηρήσει. Μιλά για πλασματικούς διάσημους που είναι απλά συμμετέχοντες σε ριάλιτι παιχνίδια, infuencer με αγορασμένους followers και παρουσιαστές με χρυσά συμβόλαια που αμείβονται για ένα ποστ με 1500€ (αυτά δεν τα λένε φυσικά στις εκπομπές τους γιατί δεν θέλουν να χάσουν το λαϊκό έρεισμα που πιστεύουν ότι έχουν).

Οι περισσότερες εκπομπές έχουν και κοινή σκαλέτα. Πχ. αυτή την εβδομάδα αναλώθηκαν στο γάμο της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου, στα νούμερα τηλεθέασης που κάνει η εκάστοτε εκπομπή (δεν αφορά τον τηλεθεατή αυτό), στο αν ο Νίκος Μουτσινάς και ο Νίκος Μάνεσης θα μείνουν του χρόνου στις θέσεις τους, τι φόρεσε κάποια από τις Καρντάσιαν, κάτι από βασιλικά νέα (!). Λίγο μαγειρική, λίγο ζώδια, λίγο μπηχτές για άλλες εκπομπές. Η πρωινή ζωνή του 2022 έχει βουλιάξει σε μια ατέρμονη μέρα της μαρμότας. Από το 2008 πιθανότατα.

Τότε ήταν που ο Νίκος Μουτσινάς μαζί με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου σαν ενοχλητικά γυμνασιόπαιδα χωρίς τρόπους τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένες γριούλες της επαρχίας και γελούσαν -χωρίς λόγο και χωρίς ουσία. Οι τηλεφωνικές φάρσες για κάποιο λόγο θεωρούνται ένα αποδεκτό κι επίκαιρο κόνσεπτ μιας πρωινής εκπομπής και το 2022. Η Δανάη Μπάρκα και η ομάδα της πρωινής εκπομπής του Mega καθημερινά παίζουν ένα παιχνίδι και όποιος χάσει, έχει μία ποινή. Έτσι στην εκπομπή “Πάμε Δανάη” έβαλαν τον συμπαθέστατο Άρης Καβατζίκη να τηλεφωνήσει στον δημοσιογράφο Νίκο Μάνεση στον αέρα της εκπομπής και να του πει τι έκανε το Σάββατο το πρωί. Δεν βγάζει κανένα νόημα. Προχωράμε.

https://www.youtube.com/watch?v=kSXTaTIBNzo

Δεν πήγε καλά. Ο Νίκος Μάνεσης δεν ήθελε να βρεθεί στον τηλεοπτικό αέρα καμίας εκπομπής χωρίς την έγκρισή του. “Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι με αιφνιδιάζετε και δεν επιθυμώ να βρίσκομαι στον αέρα καμίας εκπομπής κ. Καβατζίκη. Δεν μπορείτε να με βγάζετε στον αέρα, χωρίς την έγκρισή μου. Αυτή τη στιγμή αν ρωτήσετε τον νομικό εκπρόσωπο του Mega, αντιλαμβάνεστε ότι υποπίπτετε σε ένα νομικό αδίκημα. Δεν επιθυμώ να μιλήσω δημοσίως. Σας ευχαριστώ πολύ. Κάνετε απρέπεια, με βγάζετε στον αέρα και κακώς απάντησα. Τέτοιου επιπέδου δημοσιογραφία δεν κάνω. Τα σέβη μου στη Δανάη είναι συμπαθέστατη. Δεκτό το “συγγνώμη” και να πηγαίνετε πολύ καλά” είπε και βρέθηκε ένας άνθρωπος της τηλεόρασης να πει σε έναν άλλο άνθρωπο της τηλεόρασης ότι η ιδιωτικότητά του καθενός είναι ένα σοβαρό θέμα.

Είναι αυτονότητο ότι άβολο δεν είναι μόνο το κόνσπετ της τηλεφωνικής φάρσας το 2022 (που οι περισσότεροι επικοινωνούμε με μηνύματα και δεν σηκώνουμε ποτέ τηλέφωνα από άγνωστους αριθμούς) αλλά και ο στρουθοκαμηλισμός των εκπομπών αυτής της ζώνης και η ανασφάλεια τους να ασχοληθούν με κάτι που θα μπορούσε να αφορά τον μέσο τηλεθεατή. Αν θέλουν να ξεφύγουν από το 10% ας μην κάνουν παιχνίδια που ήδη “έκαψε” ο Μουτσινάς.