Η Φλόριντα και γενικότερα οι ΗΠΑ είναι συνηθισμένες στους τυφώνες. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι μπορούν να κάνουν κάτι συγκεκριμένο για να τους σταματήσουν. Άλλωστε, κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τη φύση και τη δύναμή της, ακόμα και αν η ονομασία της χώρας σου ξεκινά από Α και τελειώνει σε Η.

Ο τελευταίος τυφώνας που έβαλε σε περιπέτειες τη χώρα των αστείρευτων ευκαιριών, ήταν ο γνωστός σε όλους πλέον, Ίαν, ο οποίος άφησε πίσω του αμέτρητες υλικές καταστροφές και το σημαντικότερο, παραπάνω από 80 νεκρούς στη Φλόριντα.

Μετά από πολλά επιτόπια ρεπορτάζ, επικίνδυνες για τους δημοσιογράφους live συνδέσεις και προφυλακτικά που κάλυψαν τον εξοπλισμό τους από τη δυνατή βροχή και τον δυνατό αέρα, κυκλοφορεί μια φωτογραφία που μας έβαλε σε σκέψεις.

Κυρίες και κύριοι, η φωτογραφία. Φωτογραφία, από εδώ οι αναγνώστες του Provocateur:

https://t.co/Z5qS47ravc

Όπως βλέπετε, αυτή η τζαμαρία άντεξε την πίεση του νερού και για το λόγο αυτό, έγινε viral. Πολλοί, μέσα στον πόνο τους, τη μοιράστηκαν στο Twitter και έγραψαν πως ο κατασκευαστής της, από εδώ και πέρα, θα πρέπει να προμοτάρει τη δουλειά του δείχνοντάς τη. Έχουν ένα δίκιο.

Αυτό που σκεφτήκαμε εμείς, όμως, είναι τι θα γινόταν αν ένας τυφώνας όπως ο Ίαν, χτυπούσε στο μέλλον την Ελλάδα (δύσκολο,) τη στιγμή που το επιτελικό μας κράτος βουλιάζει με την πρώτη δυνατή βροχή ή παγώνει στην πρώτη έντονη χιονόπτωση. Ας το αφήσουμε, μιλάμε για ένα εντελώς καταστροφικό σενάριο. Σήμερα είναι Δευτέρα, ήδη έχουν μαυρίσει οι ψυχές σας, μην τα κάνουμε χειρότερη τη μέρα σας στη δουλειά.