Για την ακρίβεια, δεν έφυγε ποτέ για να έρθει τώρα. Οι άντρες φορούσαν φούστα από πολύ παλιά, άσχετα αν με τα χρόνια, αυτή έγινε συνώνυμο της γυναίκας. Μια περίοδο, μάλιστα, ήταν περίεργο να βλέπεις γυναίκα να φοράει «παντελόνια». Ευτυχώς, οι εποχές αλλάζουν και ας ελπίσουμε ότι είναι για το καλύτερο. Πλέον, το να βλέπεις έναν άντρα να φοράει φούστα, δεν είναι κάτι που σου κάνει μεγάλη εντύπωση. Εκτός και αν είσαι ο Σάκης Ρουβάς που όταν τη φόρεσε, ναι, προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις.

«Οι πραγματικοί άντρες φορούν φούστες», σύμφωνα με ένα tweet που δημοσίευσε ο Jared Leto Λέτο το 2010. Από τότε, ο ηθοποιός έχει εμφανιστεί αρκετές φορές με φορέματα ή φούστες, μεταξύ άλλων και σε εκδηλώσεις στο κόκκινο χαλί. Πολλές άλλες διασημότητες, μάλιστα, ακολουθούν τα βήματά του, αλλά τα τελευταία χρόνια, αυτό έγινε πιο δημοφιλές και στον γενικό ανδρικό πληθυσμό.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Τα ρούχα που έμοιαζαν με φούστα προτιμούσαν συχνά οι άντρες και στο παρελθόν, μερικές φορές σε συνδυασμό με ψηλές κάλτσες. Ακόμη και η πανοπλία των Ρωμαίων στρατιωτών έμοιαζε με μια μοντέρνα μίνι φούστα, διευκολύνοντάς τους να βαδίζουν χωρίς να ενοχλούνται. Στο Μεσαίωνα, οι άνδρες φορούσαν χιτώνες και αργότερα, κατά την περίοδο της Αναγέννησης, φορούσαν φούστες.

Κατά τους επόμενους αιώνες, το ενδιαφέρον των ανδρών για τις φούστες και τα φορέματα μειώθηκε και άρχισαν να προτιμούν τα παντελόνια. Μέχρι που φτάσαμε στο σήμερα και τους…

Brad Pitt

Gerard Butler

Oscar Isaac

Damiano David

Russell Westbrook

Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι το 1985, ο Jean Paul Gaultier σχεδίασε την πρώτη του φούστα για άνδρες και ορισμένοι από αυτούς που την δοκίμασαν, ήταν οι David Beckham και Axl Rose. Το 1999, ο Brad Pitt φωτογραφήθηκε από τον Mark Seliger για το Rolling Stone φορώντας πολλά διαφορετικά φορέματα, κολιέ και σκουλαρίκια. Δεν το περιμένατε αυτό, ε;