Τα λάθη πληρώνονται. Αργούν πολλές φορές, αλλά πληρώνονται. Έχοντας πει αυτό, ας προχωρήσουμε και σε ένα παράδειγμα. Κορυφαίο στέλεχος της Apple αποχωρεί από την εταιρεία μετά από βίντεο στο TikTok στο οποίο φαίνεται να κάνει πλάκα λέγοντας πως του αρέσει «να χαϊδεύει γυναίκες με μεγάλο στήθος». Αλήθεια, πασάκο μου; Ας δούμε πώς θα πάει αυτό. 

Σε άλλα νέα, ο Τόνι Μπλέβινς, αντιπρόεδρος στο τμήμα προμηθειών της Apple, προχώρησε σε προσβλητικά σχόλια όταν τον πλησίασε ο influencer, τόσο στο Instagram όσο και στο TikTok, Ντάνιελ Μακ. Για τα πρακτικά, να αναφέρουμε πως ο Μακ έγινε γνωστός κάνοντας ερωτήσεις σε πλούσιους τύπους που οδηγούν ακριβά αυτοκίνητα. Οι ερωτήσεις του περιστρέφονται γύρω από την επαγγελματική τους (κυρίως) ταυτότητα. 

Σε τετ-α-τετ του, λοιπόν, με τον Μακ, ο Μπλέβινς απάντησε: «Έχω ακριβά αυτοκίνητα, παίζω γκολφ και χαϊδεύω γυναίκες με μεγάλο στήθος». Όλα αυτά καθώς έβγαινε από τη Mercedes-Benz SLR McLaren του. «Αλλά παίρνω ρεπό τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες», είπε συνεχίζοντας στο βίντεο που έγινε viral. 

Σχετικά με το βίντεο, αυτό φέρεται να τραβήχτηκε σε μια έκθεση αυτοκινήτων στην Καλιφόρνια, στα μέσα του Αυγούστου, ενώ στα social media δημοσιεύθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου. Έχει συγκεντρώσει πάνω από 40.000 likes στο Instagram και σχεδόν 142.000 likes στο TikTok. Όχι, βέβαια, πως όλη αυτή η αριθμολογική ενημέρωση έχει κάποια ιδιαίτερη χρησιμότητα εν προκειμένω. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Daniel Mac (@itsdanielmac)

Η ηγεσία της Apple προφανώς ενημερώθηκε και ξεκίνησε εσωτερική έρευνα, καθώς ο Μπλέβινς απομακρύνθηκε από τη διοίκηση της ομάδας του που αποτελούταν από εκατοντάδες υπαλλήλους. Εκπρόσωπος της Apple επιβεβαίωσε πως ο Μπλέβινς είναι σε διαδικασία αποχώρησης, μιλώντας στο Bloomberg.

Oops…

Με τη σειρά του, ο Μπλέβινς ζήτησε συγγνώμη για τα σχόλια σε δήλωσή του στο Bloomberg. «Θα ήθελα να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία για να ζητήσω ειλικρινά συγγνώμη από όποιον προσβλήθηκε από τη λάθος προσπάθειά μου να κάνω χιούμορ», είπε. Στο μεταξύ, η προσπάθειά του για χιούμορ βασίζεται σε μια ατάκα της ταινίας Arthur (1981), στην οποία ο δισεκατομμυριούχος πρωταγωνιστής έλεγε για την καριέρα του: «Τρέχω με αυτοκίνητα, παίζω τένις και χαϊδεύω γυναίκες, αλλά έχω ρεπό τα Σαββατοκύριακα και είμαι αφεντικό του εαυτού μου».

ΟΚ, Μπλέβινς. Όλοι μπορούμε να κάνουμε προσπάθεια για χιούμορ. Έχοντας πρώτα αντιληφθεί τον τρόπο, τον στόχο και τις συνέπειες. Ειδικά όταν το κάνουμε μπροστά σε μια κάμερα. Τι να πούμε; Shit happens.