Η σημερινή μέρα είναι ιστορική. Η ΑΕΚ εγκαινιάζει το νέο της γήπεδο, το OPAP Arena ή αλλιώς, την Αγιά Σοφιά. Δεν γίνεται ένας υγιής φίλαθλος, άσχετα αν δεν έχει κιτρινόμαυρα αισθήματα, να μην χαίρεται με κάτι τέτοιο. Κάθε τέτοια εξέλιξη πάει το άμοιρο το ελληνικό ποδόσφαιρο μπροστά. Εκτός από αυτό, το νέο γήπεδο θα χαρίσει στους φίλους της ΑΕΚ μεγάλη χαρά, αλλά και συγκίνηση -κυρίως το δεύτερο. Ο πόνος του ξεριζωμού είναι τεράστιος και πλέον, όλο αυτό θα αντικατασταθεί με την μεγάλη ικανοποίηση για την επιστροφή στην ιστορική έδρα.

Τις τελευταίες μέρες, όμως, κυκλοφορεί μία φωτογραφία από τις τουαλέτες του νέου γηπέδου που είναι τουλάχιστον απαράδεκτη. Σε αυτή, βλέπουμε μερικές γυναίκες στον τοίχο να κοιτάζουν προς τα κάτω. Δεν υπάρχουν λόγια από την πλευρά μας. Ευτυχώς, τα βρήκαν οι οπαδοί της ΑΕΚ που με μια ανακοίνωσή τους, ξεκαθάρισαν πως είναι κάθετα αντίθετοι απέναντι σε αυτή την εικόνα. Και μπράβο τους.

Ένας δήθεν ΑΕΚτζής, όμως, είχε άλλη άποψη…

«Φίλε, οι τουαλέτες τα σπάνε. Δεν έχω κάνει πάλι την ανάγκη μου σε τόσο προχώ WC και άσε τους άλλους να λένε. Υπάρχει πρόβλημα με αυτό; Υπάρχει πρόβλημα που μας αρέσουν οι γυναίκες; Θα τρελαθούμε εντελώς. Και κάτι άκυρο, αλλά όχι και τόσο άκυρο. Καλά έκανε ο Βολιώτης και έκανε διορθώσεις στο χαρτί που έλεγε ‘Γονέας Α και Γονέας Β’ στο σχολείο του παιδιού του. Ρε, θα τρελαθούμε εντελώς ρε; Δεν είναι πράγματα αυτά, έχουμε ξεφύγει τελείως. Μήπως έχεις αναπτήρα; Ωραίος.

Λοιπόν, πάμε πάλι στις τουαλέτες. Λένε αυτός είναι σεξισμός και αηδίες. Λίγα κορίτσια βλέπουμε τον τοίχο, σιγά το πράγμα. Αντί να πουν ότι κάνουμε βήματα μπροστά και ότι μετά τις κουζίνες έχουμε τις γυναίκες και στις τουαλέτες, κάνουν και παράπονα. Σαν να μην έφτανε αυτό είχαμε και την ανακοίνωση άλλων οπαδών της ΑΕΚ που μας τη λένε.

‘Δε ζούμε σε δοκιμαστικό σωλήνα’ είπαν. Ούτε εγώ φίλε, στο σπίτι μου μένω. Άκου εκεί κάτι πράματα. Είπαν κι’ άλλα περίεργα. ‘Μια εικόνα ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟΥ ΣΕΞΙΣΜΟΥ, ξένη προς τις αρχές και τις αξίες που υπηρετεί για δεκαετίες το μικρό κιτρινόμαυρο γαλατικό χωριό’. Τι χωριό ρε φίλε, τι είναι αυτά που λένε; Ένα κατούρημα θέλαμε να ρίξουμε, πρέπει να πάμε στο χωριό μας δηλαδή;

Πολύ κακό για το τίποτα. Άσε ρε φίλε να ανοίξει λίγο το μάτι μας, αμέσως να κάνουν κριτική. Εμείς πάμε στο γήπεδο για να ξεδώσουμε, δεν θα μας το κόψουν αυτό οι δήθεν προοδευτικοί. Σημασία έχει το νέο γήπεδο και μόνο αυτό, δεν με νοιάζει τίποτα άλλο. Άσε που έχω τις υποψίες ότι κάτι άλλο κρύβεται από πίσω. Μήπως όλο αυτό τον χαμό το έκαναν οι αντίπαλες ομάδες; Λέω εγώ τώρα…

Μου δίνεις πάλι τον αναπτήρα; Μου έσβησε πάλι». 

*Το κείμενο αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας