Στις μέρες μας, 8/10 sites, άσχετα αν δεν ασχολούνται καθαρά με την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, θα γράψουν για τις νέες κυκλοφορίες, τους νικητές των Όσκαρ, τις αγαπημένες τους σειρές και τους αγαπημένους τους ηθοποιούς. Και δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό, υπάρχει χώρος για όλους.

Μόνο που, όπως και να το κάνουμε, υπάρχουν κάποια site που έχουν φάει αυτά τα κείμενα με το κουτάλι και το κάνουν πολύ καλύτερα από κάποια άλλα. Σε αυτή την κατηγορία είναι και το περιοδικό Rolling Stone που, μπορεί να ξεκίνησε με μουσική, αλλά στην πορεία, ειδικά από τη στιγμή που μπήκε στο μαγικό κόσμο του ίντερνετ, ασχολήθηκε με την ποπ κουλτούρα γενικότερα.

Αυτοί οι άνθρωποι, λοιπόν, βρήκαν το κουράγιο και έβαλαν κάτω τις 100 καλύτερες σειρές όλων των εποχών. Και τους αξίζει ένα πολύ μεγάλο μπράβο για την προσπάθειά τους η οποία στέφθηκε με 90% επιτυχία. Αν έβαζαν το Breaking Bad στην πρώτη, το ποσοστό θα ήταν μεγαλύτερο. Άλλα, ποιοι είμαστε εμείς για να κρίνουμε;

Επειδή ξέρουμε ότι ο χρόνος σας είναι πολύτιμος, δεν θα σας κουράσαμε. Κάναμε ένα γρήγορο count down και φτάσαμε στο top 10. Είστε έτοιμοι να μην βγείτε ξανά από το σπίτι;

The Mary Tyler Moore Show

via GIPHY

Η Μαίρη Ρίτσαρντς, από τη μικρή πόλη της Μινεσότα (Μινεσότα είπατε; Δείτε το Fargo), πρέπει να περιηγηθεί μόνη της στη ζωή, τη δουλειά και την αναζήτηση του ρομαντισμού, ως νεαρή γυναίκα που μετακομίζει στη μεγάλη πόλη της Μινεάπολης μετά τον χωρισμό με τον αρραβωνιαστικό της. Αν το επεισόδιο που η Μαίρη παλεύει να μην γελάσει σε μια κηδεία δεν είναι το πιο αστείο μισάωρο που είδατε ποτέ σε σειρά, τότε κάτι πάει λάθος. Με εσάς.

Atlanta

via GIPHY

Η σειρά ακολουθεί τον Eρν (Ντόναλντ Γκόβερ) κατά τη διάρκεια της καθημερινής του ζωής στην Ατλάντα της Τζόρτζια, καθώς προσπαθεί να λυτρωθεί στα μάτια της πρώην του, Βαν (Ζάζι Μπιτζ), η οποία είναι επίσης μητέρα της κόρης του, Λότι. Βέβαια, συμβαίνουν πολλά περισσότερα. Βλέπουμε τους γονείς του και τον ξάδερφo του Άλφρεντ, που ραπάρει με το καλλιτεχνικό όνομα «Paper Boi» αλλά αυτό που μας μένει στο τέλος, είναι ότι καμία σειρά δεν αλλάζει τη θεματική τόσο ριζικά και τόσο οργανκά σε κάθε επεισόδιο όπως το Atlanta.

Cheers

via GIPHY

Οι θαμώνες του Boston bar “Cheers” (εν τω μεταξύ όντως υπάρχει αλυσίδα εστιατορίων με αυτό το όνομα στις ΗΠΑ) μοιράζονται τις εμπειρίες και τις ζωές τους μεταξύ τους ενώ πίνουν ή εργάζονται στο μπαρ όπου όλοι γνωρίζουν το όνομα των θαμώνων. Στην ουσία παρουσιάζεται η ζωή μιας ετερόκλητης ομάδας εργαζομένων και θαμώνων σε ένα μπαρ της Βοστώνης που ονομάζεται “Cheers” για έντεκα ολόκληρα χρόνια. Τόσο απλά. Ναι, σιγά που είναι μόνο αυτό…

Mad Men

via GIPHY

Οι ζωές των ανδρών και των γυναικών που εργάζονται σε ένα διαφημιστικό γραφείο στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του 1960. Το πρακτορείο είναι επιτυχημένο, αλλά το διαφημιστικό παιχνίδι γίνεται πιο ανταγωνιστικό καθώς αναπτύσσεται η βιομηχανία. Ο οργανισμός πρέπει να προσαρμοστεί για να εξασφαλίσει την επιβίωσή του. Παίζει ο Τζον Χαμ.

Seinfeld

via GIPHY

Η υπόθεση αυτής της κωμικής σειράς έχει να κάνει με τον Τζέρι και τους φίλους του. Την καθημερινή τους ζωή, τις συζητήσεις για τις διάφορες ιδιόρρυθμες καταστάσεις, με τις οποίες όλοι μπορούμε να σχετιστούμε ειδικά αν ζούμε στη Νέα Υόρκη. Δεν ζείτε, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία. Οι εκκεντρικές προσωπικότητες των απίθανων χαρακτήρων που απαρτίζουν τον κοινωνικό κύκλο του Τζέρι συμβάλλουν στη διασκέδαση μας και με το παραπάνω. Ελάτε, είναι και στο Netflix.

Fleabag

via GIPHY

Μια ψυχρή γυναίκα, γνωστή μόνο ως Fleabag, περιηγείται στο Λονδίνο ενώ προσπαθεί να αντιμετωπίσει μια προσωπική τραγωδία. Η θυμωμένη, γεμάτη θλίψη γυναίκα προσπαθεί να θεραπευτεί εσωτερικά ενώ απορρίπτει παράλληλα όποιον προσπαθεί να τη βοηθήσει. Η Γουάλερ Μπριτζ κράτησε το κοινό στην παλάμη του χεριού της καθ’ όλη τη διάρκεια της σειράς και έκανε το Fleabag τόσο άτακτο, τόσο αστείο και τόσο λυπηρό που δεν ήθελες να τελειώσει. Και μετά είπε απλά αντίο.

The Wire

via GIPHY

via GIPHY

Οι δρόμοι της Βαλτιμόρης ως μικρογραφία του πολέμου των ΗΠΑ κατά των ναρκωτικών και της αστικής παρακμής της χώρας γενικότερα. Βλέπεται όχι μόνο μέσα από τα μάτια λίγων αστυνομικών και μελών συμμοριών ναρκωτικών, αλλά και των ανθρώπων που επηρεάζουν και κατοικούν στον κόσμο τους όπως είναι οι πολιτικοί, τα μέσα ενημέρωσης, οι τοξικομανείς και οι καθημερινοί πολίτες. Άχαστο!

Breaking Bad

via GIPHY

Δεν ξέρουμε γιατί δεν βρέθηκε στην πρώτη θέση, αλλά θα προσποιηθούμε ότι δεν ενοχληθήκαμε. Διαδραματίζεται στο Αλμπουκέρκι του Νέου Μεξικού, μεταξύ 2008 και 2010 και το Breaking Bad ακολουθεί τον Ουάλτερ Ουάιτ, έναν μέτριο δάσκαλο χημείας στο λύκειο που μεταμορφώνεται σε αδίστακτο βασιλιά στο τοπικό(;) εμπόριο ναρκωτικών μεθαμφεταμίνης, ώστε να εξασφαλίσει οικονομικά την οικογένειά του αφού διαγνώστηκε με καρκίνο.

The Simpsons

via GIPHY

Eίναι, όπως ήδη γνωρίζετε, μια σειρά κινουμένων σχεδίων που ακολουθεί τα κατορθώματα μιας οικογένειας στη φανταστική πόλη του Σπρίνγκφιλντ, της οποίας οι διάφοροι κάτοικοι προσφέρουν γέλιο, αγωνία και άπλετη σάτιρα. Ό,τι και να πούμε για αυτή τη σειρά, είναι πραγματικά λίγο.

The Sopranos

via GIPHY

Εξακολουθούμε να είμαστε κάπως αναστατωμένοι που δεν είδαμε το Breaking Bad στην πρώτη θέση. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν θέλαμε να δούμε σε αυτή το The Sopranos. Υπάρχει χώρος και για τις δύο σειρές στο βάθρο. Δεν μπορούμε να πούμε πολλά για αυτό το αριστούργημα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να σας πιέσουμε να το δείτε. Δεν έχετε να χάσετε τίποτα, μόνο να κερδίσετε.