Έχει το ενδιαφέρον του όταν από το 2022 και με μεγάλη ευκολία, μπορείς να μεταπηδήσεις στα 80s, στην εποχή της μαγκιάς και του “ξέρεις ποιος είμαι εγώ”. Βέβαια, στην Ελλάδα ζούμε, εδώ η μαγκιά είναι αστείρευτη και αντέχει στο χρόνο, με αποτέλεσμα και οι επόμενες γενιές, οι γνωστές “αντεσπασερεμαλακικές”, να αντλούν την έμπνευσή τους από την καλτ αυτή εποχή. 

Σε αυτό το σημείο θα σας δώσουμε ένα πρόσφατο παράδειγμα από τον πάντα φιλόξενο και γλυκό αν είσαι μεθυσμένος από τα τσίπουρα, Βόλο. Εκεί, ένας πατέρας ένιωσε την ανάγκη να κάνει τα παράπονά του μέσω μιας υπεύθυνης δήλωσης που αφορούσε σχολικό συγκρότημα του παιδιού του. Την υπεύθυνη δήλωση, φυσικά, διανέμει το Υπουργείο Παιδείας.

Αυτό που εξόργισε και έκανε τον Βολιώτη πατέρα να κάνει διορθώσεις, ήταν το “Γονέας Α και Γονέας Β” που αναγράφονται στη φόρμα. Άνοιξε διάλογο με τον εαυτό του με λίγα λόγια πριν τη στείλει πίσω. 

Έχουμε και λέμε. Με μπλε στυλό, αντικατέστησε το Γονέας Α και Γονέας Β με “πατέρας” και “μητέρα”. Δεν έμεινε εκεί. Συμπλήρωσε και ένα “μην ξαναδώ τέτοιες αηδίες” πριν πάρει τον κόκκινο στυλό για να γίνει πιο κατανοητός και γράψει: “και μην ξαναδώ αθλιότητες τύπου γονεάς α’ και β’ γονεάς. Το παιδί μου και όλα τα παιδιά του κόσμου έχουν πατέρα και μητέρα. Τέλος».

Αυτό το τέλος μας έκανε και γελάσαμε, δεν θα σας το κρύψουμε. Μάλλον δεν ήμασταν οι μόνοι, αφού οι διορθώσεις του πατέρα έγιναν σύντομα viral.