Στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής επικρατεί ένας χαμός. Ένας δικαιολογημένος χαμός καθώς ο κυκλώνας Ίαν φέρνει μαζί του την καταστροφή. Να πάνε όλα καλά, θα ευχηθούμε εμείς και θα περάσουμε σε μια ανάλαφρη είδηση που έγινε viral όσο ο κυκλώνας έκανε ένα μικρό διάλειμμα.

Σε μια σύντομη στιγμή ηρεμίας εν μέσω του χάους, λοιπόν, μια δημοσιογράφος από τη Φλόριντα υπερασπίστηκε την απόφασή της την Τετάρτη να χρησιμοποιήσει προφυλακτικό για να προστατεύσει το μικρόφωνό της. Και καλά έκανε. Ο εξοπλισμός κοστίζει ακριβά.

Η Κίρα Γκάλερ του NBC2 έδινε τις τελευταίες πληροφορίες για τον κακό Ίαν από ένα πάρκινγκ στο Fort Myers της Φλόριντα, όταν όλοι παρατήρησαν κάτι περίεργο στο μικρόφωνο της ρεπόρτερ. Ναι, το είχε καλύψει με ένα προφυλακτικό. Σιγά το πράγμα. Βέβαια, η Γκάλερ αναγκάστηκε να να εξηγήσει τι ακριβώς είχε συμβεί μέσα από μερικά stories στο Instagram.

https://twitter.com/hashtag/wbbhtv?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

«Πολλοί άνθρωποι ρωτούν τι υπάρχει στο μικρόφωνό μου. Είναι αυτό που νομίζε ότι είναι. Είναι προφυλακτικό. Βοηθά στην προστασία του εξοπλισμού. Δεν πρέπει να βραχούν αυτά τα μικρόφωνα. Έχει πολύ αέρα και πολλή βροχή, οπότε πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε και αυτό είναι να βάλουμε ένα προφυλακτικό στο μικρόφωνο».

Ο συνάδελφος της Γκάλερ, Τζεφ Μπουτέρα του ABC7, μοιράστηκε στη συνέχεια τη δική του φωτογραφία με το μικρόφωνο από κοντά. «Τίποτα καλύτερο για ένα αδιάβροχο μικρόφωνο. Η συνάδελφός μου στο Waterman Broadcasting @kylagaler δέχεται πολλές ερωτήσεις, χαχα. Στιγμή ευφροσύνης σε αυτή τη δυσάρεστη καταιγίδα…#HurricaneIan.»

https://twitter.com/kylagaler?ref_src=twsrc%5Etfw

Ο κυκλώνας Ίαν έχει φτάσει στη νοτιοδυτική Φλόριντα ως μια από τις ισχυρότερες καταιγίδες που έχουν καταγραφεί ποτέ στις ΗΠΑ. Πλημμύρισε τους δρόμους της πόλης και έσπασε δέντρα κατά μήκος της ακτής. Οπότε όχι, δεν θα έπρεπε να μας προβληματίσει ένα προφυλακτικό, το αντίθετο. Η ρεπόρτερ δίνει το καλό παράδειγμα.