Δεν είναι κάτι νέο. Εδώ στο Provocateur, άλλωστε, είχαμε γράψει ξανά για τις κάπως περίεργες τάσεις που κυκλοφορούν του ίντερνετ. Βέβαια, όπως αναφέρουν οι πάντα αξιόπιστοι σε τόσο σημαντικές ειδήσεις, δημοσιογράφοι της New York Post, μία από αυτές τις τάσεις γύρισαν για να μας στοιχειώσουν και γιατί όχι, να μας μαυρίσουν σε συγκεκριμένα σημεία του σώματός μας.

Η μεγάλη επιστροφή έγινε -πού αλλού;- στο TikTok και θέλει τους χρήστες του να σηκώνουν τα πόδια τους και να… Ελάτε τώρα, γιατί πρέπει να γράψουμε κάτι τέτοιο; Καταλάβατε τι θέλουμε να πούμε και αν δεν καταλάβατε, σας δίνουμε μια φωτογραφία. Ναι, μιλάμε για το μαύρισμα στο περίνεο τους. Τι πιο σύνηθες;

Η υποτιθέμενη τάση ευεξίας, η οποία θέλει τους λάτρεις να δείχνουν τα γυμνά τους οπίσθια προς τον ουρανό και να εκτίθενται εκεί που συνήθως δεν τους χτυπάει ο ήλιος, σαρώνει -ξανά- την πλατφόρμα. Δεν μας έφτανε μία φορά, θέλαμε και δεύτερη.

«Είναι ένα συναίσθημα που δεν μπορείς πραγματικά να περιγράψεις αν δεν το ζήσεις», είπε ο Abushady, χρήστης του TikTok. «Είναι σαν το φως του ήλιου να γεμίζει την ύπαρξή σου από κάτω προς τα πάνω». Οι υποστηρικτές της τάσης που ανακυκλώθηκε ισχυρίζονται ότι το φως του ήλιου στις κάτω περιοχές, παρέχει μια σειρά από οφέλη.

«Καλύτερος ύπνος, ισορροπημένες ορμόνες, περισσότερη ενέργεια, υψηλότερη λίμπιντο, αυξημένη δημιουργικότητα, γλυκιά ελευθερία και ωραίο μαύρισμα», αναφέρει  με μια ανάρτησή της Sasha Piton. Αλλά…

Οι γιατροί έχουν προειδοποιήσει από τότε που η τάση εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2019, επισημαίνοντας ότι τα λεπτά, ευαίσθητα στρώματα του δέρματος που βρίσκονται στα γεννητικά όργανα και τον πρωκτό είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στην υπεριώδη ακτινοβολία. Και όχι, δεν θα θέλατε να πείτε κυριολεκτικά ότι πήρε φωτιά ο… ξέρετε τώρα.

Ωστόσο, το hashtag “perineum sunning” έχει επί του παρόντος περίπου 2,8 εκατομμύρια προβολές στο TikTok. Όχι, αν ήρθατε για να δείτε κάποιο βίντεο με αυτό το περιεχόμενο, ατυχήσατε.