«Τι αστυνομία είστε ρε; μαζέψτε τους φασίστες! Δεν ντρέπεστε λίγο;», είπε η Μάγδα Φύσσα στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην αίθουσα όπου λαμβάνει χώρα η δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο λόγος (δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό) είναι η συμπεριφορά των υποστηρικτών του Γιάννη Λαγού και του Ηλία Κασιδιάρη οι οποία χαιρετούσαν ναζιστικά και φώναζαν συνθήματα υπέρ τους. Οι φίλοι του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, από την άλλη, απάντησαν με δικό τους σύνθημα που δεν είναι άλλο από το «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους Ναζί».

Από την αρχή της δίκης, φάνηκε πως οι περίπου 30 υποστηρικτές των δύο κατηγορούμενων, είχαν διάθεση να προκαλέσουν. Πιο συγκεκριμένα, τους υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα, ενώ παρών στο δικαστήριο είναι και ο Στάθης Μπούκουρας (ναι, αυτός που δήλωνε ΠΑΣΟΚ). 

Με την έναρξη της διαδικασίας, η υπεράσπιση του Νίκου Μιχαλολιάκου ζήτησε τα έγγραφα που σχετίζονται με το αποδεικτικά της κλήτευσης του, προκειμένου, εφόσον χρειαστεί, να επανέλθει με σχετικό αίτημα μη νόμιμης κλήτευσης του. «Για πρώτη φορά ο Νίκος Μιχαλολιάκος παρίσταται δικονομικά σήμερα. Διατείνεται ότι ποτέ δεν έλαβε γνώση του αποδεικτικού της κλήσης. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος βρισκόταν στη ΜΕΘ μέχρι 12 με 22 Μαΐου 2022. Αγνοεί παντελώς ποιος παρέλαβε την κλήση για λογαριασμό του γιατί ο ίδιος διατείνεται ότι δεν έλαβε γνώση» είπε μεταξύ άλλων ο εκ των συνηγόρων του, Δημήτρης Παπαδέλης.

Ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης έκανε λόγο για ακυρότητα της διαδικασίας, επαναλαμβάνοντας ότι ο εντολέας του είναι πολιτικός κρατούμενος και όχι ποινικός. Η πρόεδρος αντέδρασε λέγοντάς του πως «δεν είμαστε Βουλή, κύριε».
Και δίκιο είχε. Στην Ελλάδα είμαστε, στη χώρα που δεν μαθαίνει από τα λάθη και το παρελθόν της και μερίδα πολιτών είναι με το μέρος ναζιστών.