Θα στοιχηματίζαμε ότι είναι ο Samuel L. Jackson. Πιστεύουμε ότι ακόμα και αν δεν είναι γραμμένες οι ατάκες του και κάνει αυτοσχεδιασμούς βρίζοντας. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις σκηνές από την ταινία με τα φίδια στο αεροπλάνο. Κι όμως, δεν είναι αυτός. Στο επεισόδιο F- της σειράς του Netflix “History of Swear Words” μάθαμε ποια είναι η κορυφαία πεντάδα. Έχουν κάνει έρευνα οι άνθρωποι. Το παρουσιάζει ο Νίκολας Κέιτζ, αυτό το ίνδαλμα.Πρακτικά, σε κάθε 20λεπτο επεισόδιο, ο ηθοποιός κάνει συνεντεύξεις με ιστορικούς, συγγραφείς, κριτικούς, καλλιτέχνες και ειδικούς γενικώς την ετυμολογία και την ποπ κουλτούρα. Μεταξύ αυτών, θα βρίσκονται ονόματα όπως Νικ Όφερμαν, Αϊζέια Γουίτλοκ Τζούνιορ, Σάρα Σίλβερμαν, Πάτι Χάρισον, Τζιμ Τζέφερις, Λόντον Χιουζ και ΝτεΡέι Ντέιβις.

Η έρευνα έγινε από το Buzz Bingo που μελέτησε 3500 σενάρια ταινιών και κατέληξε σε μια δεκάδα. Αξιοσημείωτο: η απουσία γυναίκας ηθοποιού που βρίζει τόσο πολύ. Πάντως, γνώμη μας, οι δυο σκηνοθέτες που βάζουν τους ηθοποιούς τους να βρίζουν σαν λιμενεργάτες είναι ο Μάρτιν Σκορσέζε και ο ΚουέντινΤαραντίνo. Ξεχνάμε εμείς το Pulp Fiction ή τα Καλά Παιδιά; Και αν έρθουμε στα μέρη μας, ποιος να συγκριθεί με τον Οικονομίδη;


Στη θέση νούμερο 5 είναι ο Αλ Πατσίνο. Αναμενόμενο. Τεράστια έκπληξη η τέταρτη θέση που την έχει καπαρώσει ο συμπαθέστατος Άνταμ Σάντλερ. Στην τρίτη θέση βρίσκουμε τον Σάμιουελ Τζάκσον και με σοκ βρήκαμε μια θέση πριν την κορυφή τον αγαπημένο εργένη όλων των 25χρονων μοντέλων, τον Λεονάρντο ντι Κάπριο. Στην κορυφή βρίσκεται ο αγαπημένος μας ηθοποιός, ο εξαιρετικός Τζονά Χιλ. Μάλλον θα φταίει ο ρόλος του στο Superbad και στο Λύκο της Wall Street του Σκορσέζε. Μόνο σε εκείνη την ταινία βρίζει 107 φορές. Συνολικά στην ταινία ακούστηκαν 715 φορές βρισιές και βωμολοχίες -αστειότητες, στο “Σπιρτόκουτο” ο αριθμός αυτός καλύπτεται σε δύο σκηνές.

Αυτή είναι η δεκάδα των ηθοποιών που ο όρος “προσβλητική γλώσσα” δεν αρκεί να περιγράψει την ερμηνεία τους. 

1. Τζόνα Χιλ (376)
2. Λεονάρντο ντι Κάπριο (361)
3. Σάμιουελ Λ. Τζάκσον (301)
4. Άνταμ Σάντλερ (295)
5. Αλ Πατσίνο (255)
6. Ντενζέλ Ουάσινγκτον (183)
7. Μπίλι Μπομπ Θόρντον (145)
8. Σεθ Ρόγκεν 
9. Μπράντλεϊ Κούπερ (142)
10. Ντάνι ΜακΜπράιντ (136) 

Προφανώς η λιστά αφορά ταινίες αμερικανικής παραγωγής. Εμπιστευτείτε κύροι του Χόλιγουντ τον Γιάννη Οικονομίδη και είναι σίγουρος ότι ο πρωταγωνιστής του θα βρεθεί σίγουρα στην λίστα.