Είναι αργά. Σχετικά αργά, ας πούμε ότι είναι 11 το βράδυ. Δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε και ξαπλώνετε στον καναπέ ή στο κρεβάτι. Ανοίγετε το Netflix από συνήθεια και γιατί δεν θέλετε να περάσετε την ώρα σας ψάχνοντας για το τι θα παρακολουθήσετε (όλοι ξέρουμε ότι στο τέλος κοιμόμαστε χωρίς να δούμε τίποτα), ρίχνετε μια ματιά στα προτεινόμενα.

Εκεί βλέπετε μια νέα κυκλοφορία, το Μοnster: The Jeffrey Dahmer Story ή αλλιώς, Τέρας: H ιστορία του Τζέφρι Ντάμερ. Η σειρά γυρίζει γύρω από τη ζωή του serial killer, κανίβαλου και νεκρόφιλου Αμερικανού που συγκλόνισε τις ΗΠΑ με τις πράξεις του. Την παραγωγή υπογράφει ο Ράιαν Μέρφι και στη σειρά δέκα επεισοδίων, θα μάθετε αν βρείτε την όρεξη περισσότερες λεπτομέρειες για το τι συνέβη στα 17 θύματά του, τα οποία -σε ορισμένες περιπτώσεις- μαγείρεψε.

Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον Τζέφρι Ντράμερ πριν πατήσετε τo play. Και να μην το κάνετε, δεν θα σας παρεξηγήσει κανείς. 

https://www.youtube.com/watch?v=NVHHs-xllqo

Τα παιδικά χρόνια

Ο Τζέφρι Ντάμερ γεννήθηκε στο Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν, στις 21 Μαΐου 1960. Οι γονείς του, Λάιονελ και Σάρι Ντάμερ ήταν μορφωμένοι και εύποροι. Πιο συγκεκριμένα, ο πατέρας του ήταν χημικός και η μητέρα του είχε μεταπτυχιακό στη συμβουλευτική σύμφωνα με τους Los Angeles Times. Η οικογένειά του τον περιέγραψε ως ένα υγιές, χαρούμενο παιδί, αλλά όλα αυτά μέχρι την ηλικία των τεσσάρων, όπως αναφέρει το Biography. 

Σύμφωνα με το “Dahmer on Dahmer”, μόλις γεννήθηκε ο μικρότερος αδερφός του, ένιωθε ότι δεν έπαιρνε αρκετή προσοχή. Τόσο ο Τζέφρι όσο και ο πατέρας του είπαν στο NBC News ότι έγινε ακόμη πιο ντροπαλός στην ηλικία των έξι. «Αυτή ήταν η εποχή που συνειδητοποίησα ότι τα πράγματα δεν ήταν καλά», παραδέχτηκε ο στον Στόουν Φίλιπς του NBC. Στην ίδια συνέντευξη, μίλησε για το πώς τον επηρέασε ο ταραχώδης γάμος των γονιών του: «Έζησα στον μικρό μου φανταστικό κόσμο όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά στο σπίτι. Ήταν απλώς ο μικρός μου κόσμος όπου είχα τον έλεγχο».

Τα εφηβικά χρόνια 

Ο Dahmer ισχυριζόταν ότι οι ανθρωποκτονικοί και νεκροφιλικοί καταναγκασμοί του ξεκίνησαν περίπου στην ηλικία των 14 ετών, όπως αναφέρει το Biography. Στο λύκειο Revere, αν και αρκετά ήσυχος, ήταν παράξενα δημοφιλής. Ήταν ένας “κλόουν” της τάξης που διασκέδαζε τους συμμαθητές του κοροϊδεύοντας έναν άνδρα με εγκεφαλική παράλυση. Οι πράξεις του έγιναν γνωστές ως “Doing a Dahmer”, αναφέρει η New York Daily News. Μια ομάδα ατόμων στο σχολείο, μάλιστα, δημιούργησαν ακόμη και το The Dahmer Fan Club.

Ο σύλλογος θα ενθάρρυνε τον Ντάμερ να «εκτελεί» την εγκεφαλική παράλυση  σε δημόσιους χώρους όπως το εμπορικό κέντρο. Την ίδια περίπου περίοδο, ο μελλοντικός κατά συρροή δολοφόνος άρχισε να πίνει πολύ. Αργότερα δήλωσε ότι έπινε για να πνίξει τις βίαιες και σεξουαλικές σκέψεις. Σε συνέντευξή του στο NBC News, ανέφερε ότι «νομίζω ότι στα 14 ή στα 15 μου, άρχισα να έχω σκέψεις βίας που αναμειγνύονται με το σεξ και απλώς γινόταν όλο και χειρότερο».Ο Ντάμερ ήταν ντροπαλός με περιστασιακά περίεργα ξεσπάσματα, αλλά ήταν επίσης πολύ χαρισματικός. Μάλιστα, ενώ βρισκόταν σε ένα ταξίδι στην Ουάσιγκτον, τηλεφώνησε στον Λευκό Οίκο, με αυτοπεποίθηση, και κατάφερε να πάρει άδεια για να επισκεφτούν αυτός και δύο συμμαθητές του το γραφείο του αντιπροέδρου. 

 

Οι πρώτες δολοφονίες

Ο Ντάμερ σκότωσε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1978, δύο εβδομάδες μετά την αποφοίτησή του. Ήταν 18 ετών. Ο πατέρας του έλειπε και ήταν μόνος στο σπίτι όταν έφερε σε αυτό τον Στίβεν Χικς, ο οποίος είχε κάνει ωτοστόπ. Οι δυο τους ήπιαν και όταν Χικς προσπάθησε να φύγει, ο Ντάμερ τον χτύπησε στο κεφάλι με έναν αλτήρα, σύμφωνα με το Crime Museum. Στη συνέχεια, τον στραγγάλισε μέχρι θανάτου. Ο Ντάμερ διαμέλισε το πτώμα του Χικς και έβαλε τα μέρη του σε πλαστικές σακούλες τις οποίες έθαψε πίσω από το σπίτι των γονιών του. Αργότερα, ξέθαψε τα ανθρώπινα λείψανα και συνέτριψε τα οστά με μια βαριοπούλα πριν σκορπίσει τα κομμάτια σε μια χαράδρα Ο Ντάμερ αργότερα παραδέχτηκε τη δολοφονία και υποστήριξε ότι τον σκότωσε επειδή «δεν ήθελε να φύγει».

Θα περνούσαν εννέα χρόνια πριν σκοτώσει ξανά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έμεινε μακριά από προβλήματα. Το 1986, δύο αγόρια τον κατηγόρησαν ότι αυνανίστηκε μπροστά τους ενώ συνελήφθη επίσης για ναρκωτικές ουσίες και φωτογράφιση ενός 13χρονου αγοριού σύμφωνα με την Chicago Tribune.
Ο Στίβεν Τουόμι ήταν το δεύτερο θύμα του Ντάμερ. Τον σκότωσε τον Σεπτέμβριο του 1987 σε ένα ξενοδοχείο, σύμφωνα με την εφημερίδα Wisconsin Gazette, αφού έφυγαν μαζί από ένα μπαρ και τον νάρκωσε.

Αργότερα ισχυρίστηκε ότι δεν θυμόταν αυτόν τον φόνο και ότι δεν σκόπευε να τον σκοτώσει. Ο Ντάμερ σκότωσε επιπλέον δύο άνδρες το 1988 και ένα επιπλέον άτομο το 1989. Και τα δύο θύματα υα “ψάρεψε” σε γκέι μπαρ Κατά τη διάρκεια ορισμένων από τις μεταγενέστερες δολοφονίες του, έκανε σεξ με τα πτώματα και διατήρησε πολλά από τα μέρη των σωμάτων τους.

 Η σύλληψη

Ένα από τα θύματα του Ντάμερ κατάφερε να γλιτώσει τον θάνατο στις 22 Ιουλίου 1991. Ο Τρέισι Έντουαρντς, 32 ετών, συνελήφθη από αστυνομικούς του Μιλγουόκι αφού τον εντόπισαν στον δρόμο, περίπου ένα τετράγωνο από το διαμέρισμα του Ντάμερ με μια χειροπέδα κρεμασμένη στον έναν από τους καρπούς του. Σύμφωνα με το Biography, ο Έντουαρντς είπε στους αστυνομικούς ότι ένας «περίεργος» τον νάρκωσε, τον ακινητοποίησε και τον απείλησε με μαχαίρι. Στη συνέχεια οδήγησε τους αστυνομικούς στο διαμέρισμα του Ντάμερ και εκείνος προσφέρθηκε ήρεμα να βρει τα κλειδιά για τις χειροπέδες.

Όταν η αστυνομία μπήκε στην κρεβατοκάμαρά του για να ψάξει για το μαχαίρι, βρήκαν κάτι πολύ, πολύ πιο ανησυχητικό: φωτογραφίες polaroid με τεμαχισμένα σώματα. Σύντομα οι αστυνομικοί βρήκαν ένα ανθρώπινο κεφάλι στο ψυγείο του. Ο ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών Πάτρικ Κένεντι αφηγήθηκε το ανατριχιαστικό εύρημα στη ραδιοφωνική εκπομπή Rover’s Morning Glory, «Η λέξη σουρεαλιστικό χρησιμοποιείται αρκετά. Αλλά ήταν πραγματικά σουρεαλιστικό. 

«Βρήκαμε άλλα έντεκα κρανία και κεφάλια στους καταψύκτες και στην ντουλάπα του, αλλά αυτό το κράτησε ‘φρέσκο ​​γιατί είπε ότι ήταν ο πιο όμορφος άντρας που είχε γνωρίσει ποτέ και ήθελε να τον κρατήσει ​ και να κάνει έρωτα», είπε ο Κένεντι. Εντοπίστηκαν επίσης βάζα γεμάτα με γεννητικά όργανα ανθρώπων και ακόμη περισσότερες φωτογραφίες Polaroid των θυμάτων του Ντάμερ.

«Έδειξε μεταμέλεια από νωρίς στην ομολογία», είπε ο Κένεντι στο Rover’s Morning Glory. «Έκλαιγε κυρίως επειδή ανησυχούσε για τη γιαγιά του, τον πατέρα του, τη μητέρα του, τη θετή του μητέρα και τον αδερφό του, τι θα σκεφτόντουσαν για αυτόν όταν μάθαιναν τα φρικτά πράγματα που είχε κάνει.

Τον Φεβρουάριο του 1992, ο Dahmer καταδικάστηκε σε 15 διαδοχικές ποινές ισόβιας κάθειρξης. Ο χρόνος του στη φυλακή πέρασε κυρίως τρολάροντας τους συνομηλίκους του και σύμφωνα με τη New York Post, ο πρώην υπεύθυνος φυλακών του Ντάμερ, Ρόι Ράτκλιφ, είπε ότι ο απολάμβανε να μπαίνει σε λεπτομέρειες για τις τις κανιβαλιστικές πράξεις του.

Ο θάνατός του

Στις 28 Νοεμβρίου 1994, μόλις δύο χρόνια μετά την καταδίκη του, ο Ντάμερ ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον συγκρατούμενο του Κρίστοφερ Σκάρβερ στο σωφρονιστικό ίδρυμα της Κολούμπια. Ο Σκάρβερ είπε ότι τον σκότωσε λόγω του ανατριχιαστικού του χιούμορ του. Ο κατά συρροή δολοφόνος μετέτρεψε το φαγητό της φυλακής σε ψεύτικα μέλη, τα οποία κάλυψε με κέτσαπ, αναφέρει η New York Post. «Πέρασε τα όρια με μερικούς κρατούμενους, προσωπικό φυλακών», είπε ο Σκάρβερ.. «Μερικοί άνθρωποι που είναι στη φυλακή έχουν μετανιώσει, αλλά δεν ήταν ένας από αυτούς».