Το πρωτοσέλιδο της Liberation θα μπορούσε να είναι η αφίσα της ταινίας “Άδωξοι Μπάσταρδη” του Κουέντιν Ταραντίνο. Πριν συνεχίσουμε, ναι, έτσι έτσι γράφεται. Τα παράπονά σας στον QT. Το θέμα μας όμως δεν είναι ο σκηνοθέτης, αλλά η Τζόρτζια Μελόνι, η νικήτρια των ιταλικών εκλογών, η  οποία, μην το ξεχνάμε αυτό, μας έδειξε τα πεπόνια της και αυτόματα το επίπεδό της πριν από λίγες ημέρες.

Όπως ήταν λογικό, η νίκη της ακροδεξιάς στην Ιταλία ανησυχεί την Ευρώπη και φυσικά τους Γάλλους -λες και ο πρώην τραπεζίτης εφαρμόζει απαλή πολιτική στις πλάτες τους. Και οι Έλληνες πήραν θέση φυσικά, αυτό έλειπε. Αν κάνετε μια βόλτα στα σχόλια κάτω από διάφορες αναρτήσεις, θα δείτε διάφορα “μπράβο της, και εμείς τέτοιους πολιτικούς θέλουμε”. Εν τω μεταξύ στην Ελλάδα του Μητσοτάκη ζούμε, αλλά πού να εξηγείς.

H Liberation, λοιπόν, για να μείνουμε στο θέμα μας, έγινε ξεκάθαρη με το πρωτοσέλιδό της χωρίς να αφήνει τίποτα στην τύχη. “Φασισμός στην Ευρώπη, Όλοι οι φόβοι οδηγούν στη Ρώμη”, βλέπουμε στον τίτλο και την Μελόνι να γελάει σαρδόνια, σε μια φωτογραφία που από μόνη της θα ήταν αρκετή για να καταλάβουμε για ποιο λόγο επιλέχθηκε

Γιατί όλοι οι φόβοι οδηγούν στη Ρώμη, θα αναρωτηθούν κάποιοι. Διότι για πρώτη φορά από το 1945, ένα φασιστικό κόμμα θα κυβερνήσει την Ιταλία. Μην ξεχνάμε ότι και οι Γάλλοι είναι ανήσυχοι καθώς η Μαρίν Λεπέν παραμονεύει.  “Οι λαοί της Ευρώπης παίρνουν το πεπρωμένο τους στα χέρια τους”, δήλωσε ο ακροδεξιός Τζόρνταν Μπαρντέλα ενώ ο λαϊκιστής Ερίκ Ζεμούρ, εξέφρασε τη “χαρά του για τον ιταλικό λαό”.

https://twitter.com/libe?ref_src=twsrc%5Etfw