Μας αρέσει να ρομαντικοποιούμε το παρελθόν, δεν χωράει αμφιβολία σε αυτό. Είτε πρόκειται για κλασικές ταινίες που κυκλοφόρησαν το 1981, τα αγαπημένα άλμπουμ των γονιών μας από όταν πήγαιναν ακόμα στο γυμνάσιο ή ιστορίες για το πόσο μαγικό ήταν το Woodstock το ’69, υπάρχει κάτι τόσο γλυκό στη νοσταλγία. Νιώθουμε κάτι όμορφο όταν γυρίζουμε στο παρελθόν, άσχετα αν οι περισσότεροι από εμάς δεν ζήσαμε σε αυτές τις εποχές.

Έτσι, αν θέλετε όπως και εμείς ένα ακραίο blast from the past με μερικές συναρπαστικές vintage φωτογραφίες, έχουμε ετοιμάσει την τέλεια λίστα για εσάς. Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, μερικές από τα αγαπημένα μας κλικ, πάντα με τη βοήθεια από τους λογαριασμούς Cool Old School και Cool Past Pics στο Twitter και καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως όλοι, έχουμε «κολλήσει» αυτό τον παράξενο ιό με το όνομα ρετρολαγνεία.

Ακολουθούν 10 φωτογραφίες από το παρελθόν. Κάποιες είναι σημαντικές, κάποιες άλλες όχι. Για παράδειγμα, αυτή με τον Τζάστιν Τίμπερλεϊκ και τον Ράιν Γκόσινγκ ανήκει την πρώτη κατηγορία, αλλά…

Ο Μοχάμεντ Άλι συναντά τους Beatles

Όχι Τζακ, δεν βγάζει εσένα φωτογραφία ο Κιούμπρικ

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν φοράει τα αγαπημένα του παπούτσια (;)

Άρνολντ & Μπαλέτο

Φιλαράκια, τα χρόνια της ντροπής για κάποιους νιότης

O Light με τον Snik πριν τσακωθούν

Ο Μπαράκ Ομπάμα πριν κάνει τους πάντες να πισστέψουν ότι είναι καλός άνθρωπος

Τζόνι Κας, Μπομπ Ντίλαν. Δεν μπλέκεις

Ένα φεστιβάλ, μια ολόκληρη ιστορία