Υπάρχει μια illustrator που “παίζει” με τα αγαπημένα μας παιδικά παραμύθια, αλλά με έναν εντελώς ανανεωτικό και κάπως απελευθερωτικό τρόπο. Η 24χρονη Wyethe Smallish, η οποία ζωγραφίζει από τότε που θυμάται τον εαυτό της, αλλάζει τον σωματότυπο των πριγκιπισσών της Disney, κάνοντάς τες πιο curvy και κάπως πιο αληθινές.“Έρχομαι από μια οικογένεια illustrators, οπότε θα μπορούσες να πεις πως το έχω στο αίμα μου! Σε αυτή τη φάση φοιτώ σε σχολή τέχνης”, αναφέρει μιλώντας στο BuzzFeed.

Η καλλιτέχνιδα κέντρισε το ενδιαφέρον χιλιάδων ανθρώπων όταν άρχισε να “γεμίζει” τα σώματα χαρακτήρων της Disney. Υπερβολικά λεπτές μεσούλες και αδύνατα χέρια φαίνεται πως την έκαναν να νιώθει πως οι αγαπημένες μας πριγκίπισσες εξυπηρετούσαν περισσότερο τα ψεύτικα πρότυπα ομορφιάς στη σκιά των οποίων έχουμε μεγαλώσει, παρά εμάς. Οι μικρές αλλαγές που κάνει στα σώματα των χαρακτήρων βοηθούν τις γυναίκες να αντιληφθούν το πώς η κοινωνία έχει πλάσει τη δική της ιδέα για το πώς “θα έπρεπε” να είναι τα σώματά μας και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μας την έχει επιβάλει.

“Όπως πολλοί άνθρωποι, έχω παλέψει μια τη αυτοεικόνα μου και διατροφικές διαταρχές, ήδη από τα 10 μου χρόνια. Χρησιμοποίησα την τέχνη μου για να μάθω να αγαπάω το σώμα μου όπως είναι”, δήλωσε η ίδια. “Ξεκίνησα με τη Σταχτοπούτα και όταν τη ζωγράφισα, είχε μια απρόσμενη συναισθηματική αντίδραση. Ένιωσα αυτό το αίσθημα ασφάλειας και έμοιαζε τόσο αληθινή σε εμένα. Θα είχε τεράστια επίπτωση σε εμένα σαν μικρό κορίτσι το να βλέπω τη Σταχτοπούτα με ανάλογη μέση και πιο γεμάτα μπράτσα”.

Αφού όρισε εκ νέου τη φιγούρα της Σταχτοπούτας, έκανε το ίδιο και με άλλες πριγκίπισσες της Disney. Δες τες παρακάτω και νιώσε και εσύ τη διαφορά του να παρατηρείς τα παιδικά σου “είδωλα” να σού μοιάζουν περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

H Σταχτοπούτα: 

Η Ωραία Κοιμωμένη: 

Η Γιασμίν: 

Η Άριελ:

Η Μουλάν: 

Η Ραπουνζέλ: 

Η Μπελ:

Η Μεγάρα:

Η Έλσα: