Μην φοβάστε τίποτα όσο στην άλλη πλευρά το Ατλαντικού υπάρχει ο ένας και μοναδικός Τζο Μπάιντεν, αυτός ο γίγαντας της πολιτικής και δεξί χέρι του Μπαράκ Ομπάμα όταν η Αμερική βομβάρδιζε (Χίλαρι, εσύ;) την Υεμένη, τη Λιβύη, τη Συρία, το Πακιστάν και τη Σομαλία. Αλλά εντάξει, συμπαθητικός ο Μπαράκ, δεν μπορούμε να πούμε, κάνει ακόμα και podcast με τον Μπρους Σπρίνγκστιν οπότε η λογική λέει ότι είναι ένας καλός άνθρωπος.

Το ίδιο ισχύει και για τον Τζο Μπάιντεν, τον πρόεδρο των ΗΠΑ που λόγω ηλικίας και μόνο, θέλουμε να κάτσουμε μαζί του δίπλα στο τζάκι για να μας διηγηθεί αιματηρές ιστορίες. Αχ, πόσο καλούλης είναι, ό,τι έπρεπε για την Αμερική μετά τον φρενοβλαβή Ντόναλντ Τραμπ. Από το κακό στο χειρότερο πάνε θα μπορούσε να πει κάποιος, αλλά δεν θα είμαστε εμείς αυτοί, έχουμε και ένα επίπεδο.

Ο 79χρονος uncle Joe μας χάρισε άλλη μία στιγμή μεγαλείου και διαύγειας, αυτή τη φορά από τη Νέα Υόρκη, εκεί που ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα είπε με Έλληνα ταξιτζή. Μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία του, ευτυχώς χωρίς να μπερδέψει την Ουκρανία με το Ιράν, αποφάσισε να κάνει βόλτες στη σκηνή, εντελώς χαμένος. Ναι, uncle Joe, εσύ θα μας σώσεις από τον Πούτιν που μας κόβει το φυσικό αέριο και απειλεί με πυρηνικά, το πιστεύουμε. 

Στη συνέχεια ένας άνδρας που ανέβηκε στο βήμα είπε: «Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ», ενώ ο Μπάιντεν συνέχιζε να περιπλανιέται. Αυτό φαίνεται ότι προκάλεσε περαιτέρω σύγχυση στον Αμερικανό πρόεδρο που σιγά-σιγά έφυγε από τη σκηνή, σταματώντας κάθε λίγα βήματα για να κοιτάξει τον ομιλητή. Μήπως είδε κάποιο φάντασμα όπως την προηγούμενη φορά;