Στα γήπεδα ποδοσφαίρου, μέχρι και σήμερα, ανθίζει κάτι το στερεοτυπικό όταν η συζήτηση φτάνει σε ποδοσφαιριστές από χώρες της Αφρικής. Και αυτό πρέπει να σταματήσει, κούρασε. Καλύτερα να ασχοληθούμε με τον κινηματογράφο και τις τηλεοπτικές σειρές που μας λένε ψέματα -για τις ανάγκες των ρόλων φυσικά- χωρίς να ντρέπονται. Και τα παραδείγματα είναι πολλά, πάρα πολλά.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η ικανότητα ενός καλού ηθοποιού, γίνεται αντιληπτή όταν ενσαρκώνει χαρακτήρες που μπορεί να είναι πολύ διαφορετικοί από την προσωπικότητα του ίδιου. Αυτή η ικανότητα, συνήθως, χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: στα προσωπικά γνωρίσματα και χαρακτηριστικά, και μερικές άλλες, στο πώς «ζωντανεύουν» φανταστικούς χαρακτήρες που είναι χρόνια ή και δεκαετίες νεότεροι. Εμείς θα ασχοληθούμε με το δεύτερο μέρος.

Στην λίστα που ακολουθεί θα βρείτε τους ηθοποιούς που έπαθαν Ιωάννα Πηλιχού από το Ευτυχισμένοι μαζί και υποδύθηκαν με μεγάλη μαεστρία είναι η αλήθεια, νεότερους χαρακτήρες ενώ (η ταυτότητά τους το λέει) ήταν κατά πολύ μεγαλύτεροι.

Μίλι Άλκοκ – Ρενίρα Ταργκάριεν (House of the Dragon)

Η ιστορία στο House of the Dragon, το ολοκαίνουργιο σόου που διαδραματίζεται στον μαγικό κόσμο του Game of Thrones, πάει «σφαίρα». Στα πρώτα επεισόδια της σειράς, ο χαρακτήρας της Mίλι Άλκοκ, Ρενίρα Ταργκάριεν, είναι μεταξύ 14 και 16 ετών. Η Μίλι, στην πραγματική της ζωή, είναι 22 ετών.

Τζακ Γκλίσον – Τζόφρι Μπαράθιον (Game of Thrones)

Ο αγαπημένος σας. Καλά, όχι. Όχι μόνο το prequel, αλλά και η αρχική σειρά έχει παραδείγματα ηθοποιών που παίζουν νεότερους χαρακτήρες. Ο Τζακ Γκλίσον, ο οποίος ενσάρκωσε τον Τζόφρι Μπαράθεον, ήταν 17 ετών όταν έπαιξε τον 12χρονο κακομαθημένο βασιλιά. Για να είμαστε δίκαιοι, ο 12χρονος Τζακ ήταν πολύ γλυκός για να παίξει έναν σκληρό και βίαιο βασιλιά. Ίσως τον θυμάστε από την ταινία του Μπάτμαν.

Πολ Ουέσλι – Στέφαν Σαλβατόρε (The Vampire Diaries)

Για κάποιο όχι και τόσο ανεξήγητο λόγο, αυτή η σειρά είχε πολλούς και ορκισμένους θαυμαστές. Δεν κρίνουμε. Ο Στέφαν, ο νεότερος από τους 2 μυστηριώδεις αδερφούς Σαλβατόρε στο The Vampire Diaries, έγινε βαμπίρ όταν ήταν 17. Ο Πολ Ουέσλι, ο οποίος έπαιζε τον Στέφαν στην οθόνη σας, ήταν 27 όταν ξεκίνησε η σειρά και 34 ετών όταν τελείωσε.

 Κόουλ Σπράους – Τζαγκχεντ Τζόουνς (Riverdale)

Παίζοντας σε ένα δημοφιλές εφηβικό σόου, ένα από τα δίδυμα αδέρφια Σπράους, ο Κόουλ, ήταν το μεγαλύτερο σε ηλικία μέλος του καστ.  Παίζοντας έναν 18χρονο, ο Κόου ήταν 27. Ωστόσο, όταν ο ίδιος ο Κόουλ ήταν 18, πρωταγωνίστησε στο αγαπημένο μας (και, ειλικρινά, αρκετά νοσταλγικό) The Suite Life on Deck.

Ορλάντο Μπλουμ – Γουίλ Τέρνερ (Οι Πειρατές της Καραϊβικής)

Ο χαρισματικός Γουίλ Τέρνερ, τον οποίο υποδύεται ο όχι λιγότερο χαρισματικός Ορλάντο Μπλουμ, ήταν 20 κατά τη διάρκεια της δεύτερης ταινίας για τις περιπέτειες των αγαπημένων μας πειρατών. Ο Ορλάντο, όμως, ήταν 28 ετών εκείνη την εποχή.