Τα προηγούμενα χρόνια, όροι όπως «πολιτικοί ορθότητα» και “shaming” δεν ήταν ούτε ευρέως γνωστή, ούτε καλοί λόγοι ώστε να βρει κανείς το δίκιο του. Εκείνα, λοιπόν, τα χρόνια, η εκπομπή Ράδιο Αρβύλα, είχε μεταδώσει απόσπασμα από ομιλία του Προέδρου της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας, Απόστολου Κενανίδη, σχολιάζοντας τη χροιά της φωνής του. 

«Μην κολλάτε σε κλισέ, πώς έχετε στο μυαλό σας τους νταλικέριδες» είχε πει χαρακτηριστικά ο Αντώνης Κανάκης, συνεχίζοντας: «Τους έχουμε όλοι λίγο διαφορετικά στο μυαλό μας, αλλά δεν σημαίνει κάτι αυτό». Ωστόσο, ο σκοπός αναπαραγωγής της ομιλίας είναι καυστικός και σατιρικός. «Οι παρουσιαστές επέλεξαν να γελοιοποιήσουν και να χλευάσουν τον κ. Κενανίδη για τη χροιά της φωνής του η οποία παρουσιάζει μία φυσική αδυναμία εξαιτίας καρκινοπάθειας στον λάρυγγα», είχε πει τότε ο δικηγόρος του κ.Κενανίδη μιλώντας σε εκπομπή του Open. 

Τότε, η πλευρά του κ.Κενανίδη είχε αξιώσει την επανόρθωση από τους παρουσιαστές, εξηγώντας πως η φωνή του άλλαξε μετά από ένα σοβαρό θέμα υγείας και συγκεκριμένα από καρκίνο στον λάρυγγα. Όμως, επανόρθωση δεν έγινε ποτέ και το πρώτο δικαστήριο επιδίκασε στην εκπομπή 100.000 ευρώ, τότε, για ηθική ικανοποίηση. 

Στα νεότερα, ωστόσο, μέσα στο καλοκαίρι προέκυψε η οριστική απόφαση του Εφετείου και τελικά η εκπομπή κατέβαλε στη θιγόμενη πλευρά το ποσό των 30.000 ευρώ.