Η άγρια δολοφονία της Masha Amini αποτέλεσε την αφορμή για να αρχίσει για ακόμα μια φορά μετά από χρόνια το Ιράν να γράφει ιστορία. Οι γυναίκες της χώρας δεν έμειναν ανεπηρέαστες ούτε με δεμένα τα χέρια από τον άδικο θάνατο ενός 22χρονου πλάσματος που δέχτηκε την αστυνομική βία στα χειρότερά της, επειδή δεν φορούσε σωστά τη χιτζάμπ του, αφήνοντας μέρος των μαλλιών του ακάλυπτο. 

Όλες αυτές τις μέρες πολίτες βγαίνουν στους δρόμους, διαμαρτύρονται, γυναίκες καίνε τις μαντήλες τους και κόβουν τα μαλλιά τους σαν ένδειξη διαμαρτυρίας. Τα πλήθη κραυγάζουν βλέποντας θαρραλέα πλάσματα να καίνε τις μαντήλες τους στη φωτιά. Όλα αυτά κόντρα σε όλα τα χειρότερα σενάρια, μιας και η αστυνομία είναι πανταχού παρούσα και έτοιμη για τα χειρότερα. Ακτιβιστές, σύμφωνα με το BBC, πυροβόλησαν τρεις διαμαρτυρόμενους, με μια γυναίκα ανάμεσά τους, σε μια από τις διαδηλώσεις. Η ιρανική αστυνομία από την πλευρά της κατηγορεί τους διαδηλωτές για τη δολοφονία δυο πολιτών στο Kermanshah. 

https://twitter.com/hashtag/Iran?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Επτά τουλάχιστον άνθρωποι φαίνεται να έχουν χάσει τη ζωή τους από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες στις πόλεις του Ιράν. 
Ένα βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες. Σε αυτό γυναίκες, χορεύοντας, απελευθερωμένες από τη δύναμη που κάποιες φορές δίνει η οργή, πλησιάζουν τη φωτιά στη μέση του δρόμου, και κάποιες χορεύοντας, καίνε τις μαντήλες τους, ρίχνοντάς τες σε αυτή. Ο κόσμος γύρω χειροκροτεί. 
Μετά από δυο χρόνια καταπίεσης, οι γυναίκες στο Ιράν φωνάζουν #No2Hijab, με τη Masha Amini να μετατρέπεται σε σύμβολο αντίστασης. Όχι αποκλειστικά ενάντια στην καταναγκαστική εφαρμογή του νόμου για τη χιτζάμπ, αλλά και στη θρησκευτική δικτατορία. 

Εν τω μεταξύ, η απάντηση της ιρανικής κυβέρνησης στις διαμαρτυρίες είναι να περιορίσει την πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Instagram και το WhatsApp, αφήνοντας χιλιάδες Ιρανούς offline, σύμφωνα με το ALJAZEERA.