Τι ωραίο που είναι να φτάνεις σε μια ξένη χώρα και πόλη και να «πέφτεις» πάνω σε έναν Έλληνα. Εντάξει, όλοι ξέρουμε ότι παντού θα βρεις και από έναν Έλληνα, άλλα όπως και να το κάνουμε, σου φτιάχνει τη διάθεση. Το ίδιο έγινε και με τον πρωθυπουργό μας, τον ένα και μοναδικό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη. Καθώς περπατούσε στην «Πόλη που δεν κοιμάται ποτέ» συνάντησε τυχαία έναν ταξιτζή από την Τρίπολη που ζει στα ξένα εδώ και πενήντα χρόνια.

Ο πρωθυπουργός ενθουσιάστηκε τόσο πολύ από την συνάντηση αυτή που δημοσίευσε και ένα βίντεο στο Instagram. Μην ξεχνάτε ότι η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει, άσχετα αν κανένα κόμμα δεν το λέει ανοιχτά. Αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε -και- από την επίσκεψή του σε ποπ ραδιόφωνα της χώρας τα οποία, μάλιστα, τον ζόρισαν ιδιαίτερα με ερωτήσεις όπως το πώς ξεκινάει τη μέρα του. Σε αυτό το σημείο ίσως ίδρωσε από την πίεση που το άσκησαν.

Το θέμα όμως δεν είναι αυτό, το θέμα μας είναι η συνάντηση που είχε με τον ταξιτζή στη Νέα Υόρκη και τα όσα είπαν. Και επειδή στην Ελλάδα ζούμε, ποτέ μην πιστεύετε τίποτα από αυτά που βλέπετε και ακούτε. Ο πραγματικός τους διάλογος, ήταν ο εξής:

«Πού είσαι ρε μεγάλε; Κόβεις καμιά απόδειξη ή είσαι σαν τους δικούς μας; Ναι; Ωραίος! Κάτσε εδώ που είσαι, δεν παλεύεται κάτω. Τον χειμώνα δεν θα έχουμε ρεύμα και θέρμανση. Η πλέμπα εννοώ, εμείς θα έχουμε. Τους δώσαμε και κάτι επιδοτήσεις, πάω και σε κάτι ραδιόφωνα που ακούει η νεολαία μπας και το σώσουμε. Εννοείται ότι με θέλουν, μπορούν να κάνουν και αλλιώς;

Πόσα χρόνια είσαι εδώ; Πενήντα; Κάτσε άλλα εκατό. Μη γυρίσεις σου λέω, είναι δύσκολη η κατάσταση. Προλαβαίνουμε να βγάλουμε καμιά σέλφι όπως λέω σε όλους για να φτιάξω λίγο το προφίλ μου ή θα ανάψει πράσινο;

Να ξέρεις δεν μου αρέσει καθόλου το πράσινο χρώμα, μόνο το μπλε. Όλες οι αποχρώσεις. Γι’ αυτό η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Ανδρουλάκη, είναι στο ΠΑΣΟΚ αυτός. Λογικό να μην το ξέρεις, δεν κάνει και τίποτα, μόνο λίγο μπασκετάκι παίζει αλλά και πάλι, έπαθε ρήξη χιαστού ο κακομοίρης. Μην το σχολιάσω.

Γενικά το έχουν με τους τραυματισμούς στο ΠΑΣΟΚ. Θυμάσαι και τον ΓΑΠ; Άλλος αυτός… Καλά και εμείς είχαμε τον Κώστα Καραμανλή. Ναι, αιχμή είναι αυτή. Να ξέρεις δεν ξεχνάω εύκολα.

Άσε, είχαμε δράματα με τις παρακολουθήσεις ακόμα και οι New York Times έγραψαν για μένα. Μην τη διαβάζεις αυτή την εφημερίδα, είναι του ΣΥΡΙΖΑ. Να βλέπεις μόνο εκπομπές από συγκεκριμένα κανάλια και να διαβάζεις ειδήσεις από συγκεκριμένα μέσα. Πάρε μια λίστα. Όχι του Πέτσα, μια λίστα με τι θα βλέπεις και τι θα διαβάζεις.

Ωραία η ζωή στη Νέα Υόρκη. Περπατάω στο δρόμο και δεν ακούω κανένα σύνθημα. Μου αρέσει επίσης που βλέπετε τη ζωή λίγο πιο ολιστικά. Τι κούκλος που είμαι; Πάψε και εσύ βρε Σατανά».

*Το κείμενο, προφανώς, αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Δεν γνωρίζουμε κανέναν ταξιτζή που κόβει αποδείξεις.