Η Bella Maris είναι καλλιτέχνιδα και content creator στο Instagram με καταγωγή από το Βέλγιο. Απολαμβάνει τη διαδικασία δημιουργίας έξυπνων σκίτσων στα οποία, με αστείο τρόπο, περιγράφει όλες τις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει μια γυναίκα στη ζωή σε διάφορες φάσεις και καταστάσεις. Από την εικόνα του σώματός της, την προσταγή να είναι “περιποιημένη”, μέχρι τον γάμο της και την εγκυμοσύνη. Μετρά γύρω στους 117 χιλιάδες ακόλουθους οι οποίοι φαίνεται να την αγαπούν για την αίσθηση του χιούμορ της, που αποτελεί βασικό στοιχείο των illustrations της. 

“Τα κόμικς μου είναι βασισμένα σε προσωπικές συναντήσεις της καθημερινότητάς μου. Στην αρχή, ήθελα να δημιουργήσω καθημερινά ημερολογιακά κόμικς για τον εαυτό μου για να θυμάμαι πράγματα με έναν διασκεδαστικό και ιδιαίτερο τρόπο. Επίσης σκιτσάρω για τις δυσκολίες των γυναικών όπως την περίοδο ή το πώς ανριμετωπίζουμε κάποια πράγματα στις ζωές μας, με τα οποία οι γυναίκες μπορεί να ταυτιστούν”, αναφέρει σε συνέντευξή της στο Bored Panda

Είναι αυτοδίδακτη και καταφέρνει να αποδείξει πως η φιλοδοξία, η σκληρή δουλειά και η θετική στάση απέναντι στα πράγματα μπορούν να κάνουν θαύματα. “Άρχισα να σκιτσάρω πιθανότατα τη μέρα που έμαθα να κρατάω το μολύβι. Τότε, οι παιδικοί μου ήρωες ήταν η Sailor Moon και οι πριγκήπισσες της Disney”, θυμάται. 

Πλέον, η ζωή της έχει αλλάξει αρκετά. “Από τότε που έμεινα έγκυος και έγινα μαμά, εμπνέομαι από όλες τις νέες εμπειρίες που έχω ως νέα μητέρα. Κάποιες στιγμές είναι απίθανες κάποιες είναι δύσκολες. Μέσα στα χρόνια, μοιράζομαι την ιστορία μου ως γυναίκα μέσα από τα κόμικς και τώρα σχεδιάζω να μοιραστώ αυτό το νέο κεφάλαιο της ζωής μου με το κοινό μου. Έχω εικονοποιήσει όλες τις ιδέες στο μυαλό μου, το μόνο που μένει είναι να τις σκιτσάρω. Ελπίζω το κοινό μου να τις απολαύσει όταν τις βγάλω”, λέει. 

Εμείς παρακάτω συγκεντρώσαμε έντεκα σκίτσα με τα οποία θα ταυτιστεί κάθε γυναίκα, κάθε παντρεμένη γυναίκα που πέρασε τη δοκιμασία οργάνωσης ενός γάμου και κάθε νέα μαμά. Που μέχρι πρότινος έβλεπε φωτογραφίες με τη φουσκωμένη κοιλίτσα της Ριάνα και αναρωτιόταν γελώντας “εγώ γιατί δεν είμαι έτσι;”.