“Προχώρα ρε, που θες να βγεις και από πάνω. Άντε από εδώ που θα ζητήσεις και τα ρέστα, δεν ντρέπεσαι λίγο. Ντροπή σου, ρε, ντροπή σου!”. Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι συναγωνιστές στο δρόμο προς την απόλυτη εξαθλίωση που έρχεται σε λίγους μήνες από τώρα (όσοι ζήσουν για να την προλάβουν), μόλις σας περιγράψαμε ένα απλό πρωινό κάπου στο κέντρο της Αθήνας, σε ένα φανάρι που σας έπιασε στον ύπνο με αποτέλεσμα να τα “ακούσετε” από τον οδηγό που βρισκόταν πίσω σας και ξύπνησε στραβά διότι, ο σκύλος του γείτονα που ζει λίγα εκατοστά πιο δίπλα, δεν έλεγε να σταματήσει να γαβγίζει όλο το βράδυ.

Αυτές τις συγκινήσεις, βέβαια, δεν τις ζούμε μόνο στην Αθήνα, τις ζούμε σε διάφορες πόλεις της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού. Στη δική μας πρωτεύουσα, όμως, τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα ως προς την ένταση και τη συχνότητά τους. Και για το λόγο αυτό αναρωτηθήκαμε: Υπάρχει καλύτερη πόλη για να ζει κανείς; Ναι, είναι η απάντηση, υπάρχει, αλλά και η δικη μας βρίσκεται στην ίδια λίστα με αυτή. Και είναι τιμή μας! Δεν σας αρέσει, όμως, όλο κριτική είστε. Αχ, Αθήνα μας, δεν τους αξίζεις.

Δεν τους αξίζεις γιατί ολόκληρο World of Statistics την συμπεριέλαβε στη λίστα με τις καλύτερες πόλεις του κόσμου για να ζει κανείς. Μεθυσμένοι ήταν, δεν κρίνουμε όμως. Μόνο έτσι θα την βγάλουμε και εμείς τον χειμώνα άλλωστε.

Πιο συγκεκριμένα, η Αθήνα βρίσκεται στην έκτη θέση, με ποσοστό 77,5% αμέσως μετά τις ιταλικές Βενετία και Ρώμη, τη Βαρκελώνη, την Πράγα και τη Νέα Υόρκη. Η δεκάδα ολοκληρώνεται με τη Βουδαπέστη, τη Βιέννη, τη Μπορντό και το Μιλάνο. Μπράβο μας, άλλη μια διάκριση για τη χώρα μας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Πώς πάει η κίνηση στην Κηφισίας; Φτάσατε σπίτι ή ακόμα;

https://twitter.com/stats_feed/status/1571502957287591937?ref_src=twsrc%5Etfw