Όπως ήδη γνωρίζετε και σίγουρα έχετε καταλάβει από τις πολλές ώρες που έχετε περάσει μπροστά από μία οθόνη, οι χαρακτήρες που βλέπουμε σε κινηματογραφικές διασκευές δεν μοιάζουν πάντα με αυτούς που περιγράφονται σε ένα βιβλίο. Και είναι λογικό, πολύ δύσκολα το κάστινγκ πιάνει το 100% της ομοιότητας, διαφορετικά θα μιλούσαμε για τεχνητή νοημοσύνη που “πλάθει” πρόσωπα. Oh, wait, θα φτάσουμε και εκεί.

Μερικές φορές το καστ διαμορφώνεται με βάση τη δημοτικότητα του κάθε ηθοποιού και όχι σύμφωνα με τις περιγραφές του βιβλίου που κάνει το μεγάλο ταξίδι προς τα στούντιο του Χόλιγουντ. Έτσι, δίνεται περισσότερη έμφαση στις υποκριτικές ικανότητες και τη γενικότερη ατμόσφαιρα που επικρατεί στις σελίδες, παρά στο πώς μοιάζουν φυσιογνωμικά.

Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν όσους “καίγονται” να δουν μια ακριβή οπτική αναπαράσταση των αγαπημένων τους χαρακτήρων στα βιβλία, εικονογραφώντας τους σύμφωνα με τις αρχικές τους περιγραφές. 

Ένα από αυτά τα άτομα που μπήκαν στη διαδικασία να μας βοηθήσουν, είναι ο καλλιτέχνης με το όνομα Ivan Rebikow, που αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για να αναδημιουργήσει χαρακτήρες από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Είναι και τον ημερών λόγω της σειράς του Amazon αν και σε αυτή δεν θα βρούμε τους χαρακτήρες που θα δείτε παρακάτω.

Ο Ivan επέλεξε ένα ανεξάρτητο ερευνητικό εργαστήριο που ονομάζεται Midjourney για να παράγει εικόνες από τις λέξεις του ένα και μοναδικού Τόλκιν. Πώς θα έμοιαζαν οι αγαπημένοι μας χαρακτήρες σύμφωνα με το βιβλίο; Κάπως έτσι…

Gandalf


Balrog


Sauron


Nazgul


Gimli


Frodo


Aragorn