Τίποτα δεν μπορεί να μας κάνει εντύπωση σε αυτή τη χώρα. Τα έχουμε δει όλα κι όμως, η πραγματικότητα μας δίνει μέρα με τη μέρα ένα ακόμα χτύπημα κάτω από τη μέση και μας υπενθυμίζει πως το να ζεις στην Ελλάδα, εκτός από μία σουρεαλιστική εμπειρία, είναι και επικίνδυνη. Αυτό που είδαμε το πρωί, για παράδειγμα, είναι μια απόδειξη. Μια θλιβερή απόδειξη πως έχουμε ακόμα χιλιόμετρα να διανύσουμε για να φτάσουμε σε σημείο να αποκαλούμαστε “κανονική” χώρα.

Στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη και της Μαρίας Αναστασοπούλου, λοιπόν, γίναμε μάρτυρες ενός σκηνικού που σε καμία περίπτωση δεν μας έριξε από τα σύννεφα. Σε ζωντανή σύνδεση, είχαμε εγκατάλειψη πεζής στη Θεσσαλονίκη μετά από χτύπημα αυτοκινήτου. Και αυτό δείχνει και το επίπεδό μας.

Περίπου στις 6:30 το πρωί, η Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου είχε βγει σε ζωντανή σύνδεση από την συμπρωτεύσουσα και συγκεκριμένα έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Ναι, από εκεί που λίγες μέρες πριν, η αστυνομία “πότισε” με χημικά όσους άκουσαν από κοντά την συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Την ώρα που μιλούσε με τον Γιώργο Παπαδάκη και την Μαρία Αναστασοπούλου, την βλέπουμε να κοιτάζει στα αριστερα και να λέει πως “ένας άνθρωπος παρασύρθηκε», φανερά αναστατωμένη. Στη συνέχεια, ζήτησε να σταματήσει η ζωντανή σύνδεση προκειμένου να καλέσει το ασθενοφόρο να φτάσει στο σημείο.

Η γυναίκα προσπαθούσε να περάσει τον δρόμο όταν ένα αυτοκίνητο την παρέσυρε και αντί να σταματήσει, πάτησε το γκάζι και έφυγε εγκαταλείποντάς της. Σε νέα σύνδεση που έγινε λίγο αργότερα, η δημοσιογράφος του ΑΝΤ1 ενημέρωσε πως η γυναίκα ήταν καλά, είχε τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο με έντονο πόνο στο πόδι.