Κι όμως, πέρασαν 9 ολόκληρα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το τον Γιώργο Ρουπακιά, αλλά η αντιφασιστική διαδήλωση χθες (18/9) στο Κερατσίνι, με κεντρικό σύνθημα «ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί», μας υπενθυμίζει ξανά και ξανά ότι δεν έφυγε ποτέ και πως ο αγώνας απέναντι στο μαύρο δεν έχει τελειώσει. 

Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στην οδό Παύλου Φύσσα, στο μνημείο όπου δολοφονήθηκε και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία με κατεύθυνση το μπλόκο της Κοκκινιάς. Στην κεφαλή της πορείας, φυσικά, βρέθηκαν οι γονείς του Παύλου Φύσσα, Μάγδα και Παναγιώτης, συγγενείς, φίλοι, αλλά και ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, Γιάννης.

«Είναι ημέρα μνήμης. Εννέα χρόνια τίποτα δεν έχει τελειώσει, όλα είναι εκεί, όπως και στα εννέα χρόνια», δήλωσε μεταξύ άλλων η Μάγδα Φύσσα ενώ προσέθεσε ότι ξεκινάει σε δεύτερο βαθμό η δίκη για την Χρυσή Αυγή. «Μεγάλη δίκη. Κι αυτή θα είναι χρονοβόρα, έχουμε έναν αγώνα μπροστά μας», ανέφερε.

Στην πορεία, επίσης, βρέθηκαν για ακόμη μια φορά χιλιάδες πολίτες όπως και αντιφασιστικές συλλογικότητες, συλλογικότητες της Αριστεράς, του αντιεξουσιαστικού χώρου, εργατικά σωματεία, φορείς και φοιτητικοί σύλλογοι. Χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν στην καθιερωμένη αντιφασιστική πορεία και στη Θεσσαλονίκη. 

H χθεσινή μαζική συγκέντρωση στο Κερατσίνι μέσα από φωτογραφίες: