Τίποτα δεν μας κάνει εντύπωση πια. Ούτε η ένταση που επικράτησε στο ΑΠΘ ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου που θέλησε να δείξει με έμπρακτο τρόπο την συμπαράστασή του στους φοιτητές που με τη σειρά τους ζητούν το αυτονόητο: καμία παρουσία της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης (δεν είναι η πρώτη φορά), όταν ήρθαν σε σε αντιπαράθεση με άτομα που βρίσκονταν στη συναυλία. Μάλιστα, τα ΜΑΤ που είμαστε 100% βέβαιοι ότι ξέρουν τι κάνουν (ίσως και όχι), προχώρησαν σε δύο προσαγωγές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, «άτομα» που αποσπάστηκαν από τη συναυλία πέταξαν πέτρες σε διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στη βιβλιοθήκη. Χωρίς να γνωρίζουμε με βεβαιότητα, αυτά τα άτομα, υπό άλλες συνθήκες, δεν θα άκουγαν ποτέ τον Θανάση Παπακωνσταντίνου από κοντά. Μάλλον τους είπαν να πάνε. Και πήγαν. Τη δουλειά τους έκαναν οι άνθρωποι.

https://twitter.com/hellenicpolice?ref_src=twsrc%5Etfw

Προχωράμε.

Ορισμένοι εκ των διοργανωτών προσπάθησαν να ηρεμήσουν την κατάσταση, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό. Λογικό. Όταν ρίχνουν χημικά σε μια συναυλία με 5,000 άτομα και δεν υπάρχει τρόπος να διαφύγεις ώστε να πάρεις μια καθαρή ανάσα, σπαρταράς. Τουλάχιστον εγκληματικό αυτό που έγινε από τη μεριά της αστυνομίας.

Λόγω της χρήσης χημικών, λοιπόν, προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση στον χώρο της συναυλίας και χιλιάδες κόσμου που βρίσκονταν στο σημείο μετακινήθηκε προς την Εγνατία με την κατάσταση να είναι αποπνικτική. Τι έκανε η αστυνομία; Τους ακολούθησε με την αύρα. Περιμένουμε με μεγάλη αγωνία την τοποθέτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

https://twitter.com/chris_avramidis?ref_src=twsrc%5Etfw