Αρχαία Ελλάδα. Υπέροχη, όμορφη, μαγική, πρωτοποριακή, one of a kind, δημοκρατική και, φυσικά, σέξι. Ναι, σέξι, καλά διαβάσατε. Πολλά από τα παραπάνω δεν ισχύουν, αλλά θέλουμε να ικανοποιήσουμε όσους έπαιρναν τηλέφωνο στα γραφεία μας και έκαναν παράπονα για ένα άλλο κείμενο που αφορούσε τους τίμιους και κάπως μπίχλες, Αρχαίους Έλληνες. No hard feelings, αγαπητοί μας συμπατριώτες και συνεχιστές του αρχαιοελληνικού οράματος. 

Και αφού είχαμε ασχοληθεί με τις αηδιαστικές τους συνήθειες, ήρθε ο καιρός, τώρα που η επικαιρότητα δεν έχει κάτι σημαντικό, να ασχοληθούμε με τις συνήθειές τους στο σεξ ή με πράγματα που σχετίζονται με αυτό. 

Ακολουθούν 4 πράγματα που δεν γνωρίζατε για το σεξ στην Αρχαία Ελλάδα. Προσοχή μην πέσετε από τα σύννεφα.

Το παίξιμο της φλογέρας

Έχουμε και λέμε. Οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν αδυναμία στον στοματικό έρωτα. Ποια ήταν η ονομασία του στοματικού έρωτα αυτά τα χρόνια; Σύμφωνα με τον Σωκράτη και τον Πλάτωνα, ονομαζόταν «παίξιμο φλογέρας». Ναι, είναι αστείο. Επίσης,εκτός από τον Σωκράτη και τον Πλάτωνα, γίνονται αναφορές  στα κείμενα του Αριστοφάνη, του Αρχίλοχου και του Λουκιανού. Άκου εκεί το «παίξιμο φλογέρας».

Οι δονητές είχαν την τιμητική τους

Υπάρχει κάποιο πρόβλημα; Στην Αρχαία Ελλάδα, οι παντρεμένες γυναίκες, οι εταίρες και οι χήρες χρησιμοποιούσαν δονητές. Επίσης, η χρήση τους ήταν και ιατρική καθώς από την εποχή του Ιπποκράτη, δίνονταν στις «υστερικές γυναίκες με μήτρα φλογερή» για θεραπεία. Μιλάμε για σεξισμό και τσουβάλιασμα σε άλλο επίπεδο. Οι πρώτοι δονητές κατασκευάζονταν από ξύλο ή πέτρα ενώ στη συνέχεια από δέρμα που έμοιαζαν αρκετά με αληθινούς φαλλούς.

Μέντορες

Ζητάμε συγνώμη από τους ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ που θα διαβάσουν αυτό που ακολουθεί. Η σχέση ενός μεγαλύτερου άντρα με κάποιον μικρότερο, έμοιαζε φυσιολογική και ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη, ειδικά στην “ελίτ” των πόλεων-κρατών. Αλλά. Υπάρχει ένα μεγάλο αλλά. Αυτή η σχέση ήταν κυρίως διδακτικού χαρακτήρα με τον ώριμο άντρα, φυσικά, να έχει τον ρόλο του δασκάλου. Και πάλι, συγνώμη που διαβάσατε κάτι τέτοιο ΈΛΛΗΝΕΣ  ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.

Πάρε τηλέφωνο τον…

Ξέρετε τώρα. Το cheating στις τότε σχέσεις, δηλαδή η παραβίαση συζυγικής πίστης των συζύγων, αποτελούσε έγκλημα. Όταν μιλάμε για έγκλημα, μιλάμε για τιμωρίες και μάλιστα βαριές. Αν τσάκωναν μια γυναίκα επ’ αυτοφώρω, ο σύζυγος μπορούσε να τον αυτοδικήσει επί τόπου ισχυριζόμενος ότι ενήργησε νόμιμα σύμφωνα με τους νόμους του Δράκοντα. Πο΄΄υ λογικό. ΔΕΝ. Κατά τον Σόλωνα, προσφέρονταν τρεις επιλογές στον/στη σύζυγο. Είτε να τους σκοτώσει, είτε να ευνουχίσει τον μοιχό, είτε να τον αναγκάσει να αγοράσει πίσω τη ζωή του. Ξανά, πολύ λογικό. ΔΕΝ.