Ο Σωτήρης Τσαφούλιας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή “Ποιος είναι Πρωινιάτικα”. Ο αγαπημένος σκηνοθέτης, μεταξύ άλλων, ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με την πολιτική. Η ερώτηση δεν είναι και τόσο “άσχετη” μιας και πρόκειται από τα λιγοστά δημόσια πρόσωπα σε αυτή τη χώρα που αφενός έχουν κάτι να πουν, αφετέρου γοητεύουν με έναν σχεδόν εθιστικό τρόπο το κοινό τους.

Σε ερώτηση για το αν έχει δεχτεί πρόταση να ενταχθεί σε κάποιο πολιτικό στρατόπεδο, ο ίδιος απάντησε πως δεν έχει δεχτεί κάποια επίσημη πρόταση να ασχοληθεί με την πολιτική, αλλά έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις για το αν θα τον ενδιέφερε μια τέτοια προοπτική.

“Δεν υπάρχει περίπτωση”, είπε αρχικά. “Θεωρώ ότι τον χρόνο πρέπει να τον επενδύουμε, δεν πρέπει ούτε να τον σπαταλάμε, ούτε να τον χάνουμε. Και όπως είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή, είναι χάσιμο χρόνου”, συμπλήρωσε. Βέβαια, ως γνωστόν, ο Σωτήρης Τσαφούλιας κάνει συχνά τον αντίλογο στον ίδιο του τον εαυτό και πρόσθεσε: “Από την άλλη μεριά, βουίζει συχνά μια φράση του Πλάτωνα στο μυαλό μου, ότι ‘ο κακό του να μην καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν κατώτεροί σου’ είναι ένα πρόβλημα διαχρονικό”, σχολίασε.

Τόνισε, επίσης, πως δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ότι ο μόνος τρόπος να αλλάξουμε τα πράγματα είναι “να αφήσουμε το πόστο στο οποίο είμαστε καλοί ή λειτουργικοί και να το κάνουμε μόνο μέσα από την πολιτική. Για τον Σωτήρη Τσαφούλια ο πολιτικός χώρος δεν θέλει στ’αλήθεια να αλλάξουν τα πράγματα. “Ούτε μέσα στον ίδιο τον χώρο, ούτε γενικά. Βολεύει αυτή η κατάσταση για πολλούς λόγους”, ανέφερε. “Όταν πας να μπεις εκεί, κατά πάσα πιθανότητα, επειδή μπαίνεις σε ένα άλλο γήπεδο και επειδή δέντρα που μεταφυτεύονται συχνά δεν προοδεύουν, θα σε φάνε, θα σε αποδομήσουν”, τόνισε, παρατηρώντας πως γενικότερα υπάρχει ένα πρόβλημα σκέψης και νοοτροπίας.

“Δηλαδή, θέλουμε να αλλάξουν όλα, αλλά δεν θέλουμε να είμαστε μέρος αυτής της αλλαγής”, είπε. Και δεν έχει άδικο.

Δες το απόσπασμα εδώ: