Μια καλλιτέχνιδα από το Βέλγιο, περισσότερο γνωστή σε όσους ήδη γνωρίζουν και ακολουθούν τη δουλειά της ως “Planet Prudence”, δημιουργεί ίσως τα πιο ρεαλιστικά σκίτσα για το τι σημαίνει να είσαι γυναίκα. Τι σημαίνει να είσαι γυναίκα σε επίπεδο ανασφαλειών και “πρέπει” που σου έχει φορτώσει η πατριαρχία. Γιατί κατά τα άλλα, το να είσαι γυναίκα είναι το να είσαι ένας μονόκερος. 

Σε μια σειρά από σκίτσα, η καλλιτέχνιδα απεικονίζει με απελευθερωτική ακρίβεια όλα τα άγχη και τις μουτζούρες που κάνουμε οι ίδιες στην αυτοεικόνα μας. Το πώς μάς έχουν μάθει ότι “δείχνει” η επιτυχία. Το πώς νιώθουμε για το σώμα μας. Τη διαφορά της πραγματικότητας με ό,τι ποστάρεται στο Instagram. Των δύσκολων φάσεων στην ψυχική μας υγεία, την επιτακτικότητα του να είμαστε πάντα περιποιημένες, το πώς ακόμα θεωρούμε την περίοδο κάτι κακό και βρώμικο.

Η “Planet Prudence” ξεκίνησε από το Instagram, δημιουργώντας έναν λογαριασμό που περισσότερο αντιμετώπιζε ως ημερολόγιο. Γρήγορα άρχισε να αποκτά followers και ανθρώπους που ανυπομονούσαν για την επόμενη ανάρτησή της. Πλέον η illustrator μετρά γύρω στους 700 χιλιάδες ακόλουθους. “Συνηγορώ υπέρ της body positivity και της ψυχικής υγείας στη δουλειά μου. Προσπαθώ να είμαι αληθινή με τον εαυτό μου σαν ανθρωπος, γνωρίζοντας την αξία μου και ενθαρρύνω τους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο”, τόνισε η ίδια μιλώντας στο Bored Panda. 

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά ακόμα. Δες τα σκίτσα της παρακάτω και ταυτίσου ελεύθερα: