Το “Χαιρέτα μου τον Πλάτανο” έχει το δικό του κοινό και ξέρουν όλοι οι τηλεθεατές ότι έχουν καθημερινό ραντεβού στις 8 νταν. Το “Κάνε ότι Κοιμάσαι” με τον Σπύρο Παπαδόπουλο έκανε την πρεμιέρα με διπλό επεισόδιο και τα διψήφια ποσοστά τηλεθέασης (άρα πήγε καλά για ΕΡΤ, με τόσα μεγάλα ονόματα στο καστ δεν περιμέναμε και κάτι λιγότερο). Τα “Καλύτερα μας Χρόνια” είναι σειρά φαινόμενο για το κρατικό κανάλι και έχει δικαιωματικά κερδίσει τις καρδιές των θεατών και τη θέση του στο prime time. Τα “Νούμερα” τα αγαπήσαμε από το τρέιλερ. Η πρωτότυπη ιδέα του Φοίβου Δεληβοριά και του Σπύρου Κρίμπαλη και σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη, δεν είναι μια ακόμα μουσική εκπομπή ή ένα τηλεοπτικό σόου με παρουσιαστή τον τραγουδοποιό. Είναι μια σειρά μυθοπλασίας, η ιστορία ενός τραγουδοποιού και του αλλοπρόσαλλου θιάσου του. Δεν ξεχνάμε τι χαρά μας χάρισε το κρατικό κανάλι με το Καρτ Ποστάλ.

Πρέπει να μιλήσουμε για τις σειρές αυτές που θα ρίξουν το Netflix εκεί που του αξίζει στις προτιμήσεις μας.

Σειρά με Καρυοφυλλιά Καραμπέτη κι  Άρη Λεμπεσόπουλο κερδίζει από τα αποδυτήρια

Ερωτική ιστορία, τσεκ. Σειρά εποχής, τσεκ. Πολιτικές αναφορές σε πρωθυπουργούς και διάσημες ηθοποιους, τσεκ. Ο θυελλώδης έρωτας του Γεωργίου Παπανδρέου και της Κυβέλης ξεδιπλώνεται με όλες τις κρυφές πτυχές του στη νέα σειρά μυθοπλασίας της ΕΡΤ “Φλόγα και άνεμος”, που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Στέφανου Δάνδολου, σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ και σενάριο Ρένας Ρίγγα.

Υπόθεση

12 συναρπαστικά επεισόδια για ένα κρυφό πάθος που έγινε μεγάλος έρωτας για τριάντα ολόκληρα χρόνια. Αθήνα, 1968. Δικτατορία. Η Κυβέλη (Καρυοφυλλιά Καραμπέτη) επισκέπτεται καθημερινά στο νοσοκομείο τον Γεώργιο Παπανδρέου (Άρης Λεμπεσόπουλος), ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος. Ο Μιχάλης (Δημήτρης Καταλειφός) και η Φωτεινή (Θέμις Μπαζάκα) έρχονται στην πόλη για να εκτελέσουν μια μυστική αποστολή της καρδιάς, που θα τους συνδέσει με τις μυστικές υπηρεσίες, τον Φώντα (Αργύρης Πανταζάρας) και τη γυναίκα του, Όλγα (Λένα Παπαληγούρα).

Κάτι άλλο;

Η ιστορία τους μας ταξιδεύει στη Σμύρνη, στο Παρίσι, στο Βερολίνο και στη Χίο. Κοντά τους συναντάμε ιστορικές προσωπικότητες της θεατρικής και της πολιτικής σκηνής, όπως η Μαρίκα Κοτοπούλη (Πέγκυ Τρικαλιώτη), ο Δημήτρης Χορν (Αναστάσης Ροϊλός), ο Μήτσος Μυράτ (Θανάσης Τσαλταμπάσης) και μέλη των οικογενειών, όπως τη Μιράντα Μυράτ (Πέγκυ Σταθακοπούλου), τη Βαλεντίνη Ποταμιάνου (Λυδία Σγουράκη), τον Γιώργο Παπανδρέου του Γεωργίου (Γεράσιμος Σκαφίδας) κ.ά. Το 1968, ο επιτελής της χούντας Γκούβερης (Θέμης Πάνου) και ο λοχαγός (Αργύρης Αγγέλου) βασανίζουν τους ήρωες της ιστορίας μας.

Την Κυβέλη σε νεαρή ηλικία υποδύεται η Μαρία Παπαφωτίου και τον Γεώργιο Παπανδρέου ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης. Στον ρόλο της Μαρίας Αδριανού, μητέρας της Κυβέλης, η Κόρα Καρβούνη. Τη Ροζίτα Σεράνο υποδύεται η Δωροθέα Μερκούρη. Τη μουσική της σειράς, καθώς και το ομότιτλο τραγούδι υπογράφει ο Γιώργος Χατζηνάσιος. Ερμηνεύει η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Η σειρά θα προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 22:00 από την ΕΡΤ1.

Τι συνέβη μετά το Νησί; Από άχαστες σειρές έχουμε το Μια Νύχτα του Αυγούστου

Στη συνέχεια του “Νησιού”, η Σπιναλόγκα κλείνει και ακολουθεί ένα γλέντι στο χωριό. Οι υγιείς συναντούν τους θεραπευμένους και όλοι μαζί γιορτάζουν την απελευθέρωση από τον φόβο. Ωστόσο, όλα παγώνουν με τη δολοφονία μιας γυναίκας από τον σύζυγό της, όταν εκείνος μαθαίνει ότι είχε εραστή της τον καλύτερό του φίλο.

Υπόθεση

Η γυναικοκτονία της  Άννας Πετράκη (Ευγενία Δημητροπούλου) από τον σύζυγό της Ανδρέα Βανδουλάκη (Γιάννης Στάνκογλου), μια νύχτα του Αυγούστου, πριν από έξι χρόνια, όταν ο τελευταίος μαθαίνει ότι είχε εραστή τον ξάδελφό του, τον Μανώλη Βανδουλάκη (Γιώργος Kαραμίχος).

Βασικό ρόλο στη σειρά έχει η αδελφή της Άννας, Μαρία Πετράκη (Γιούλικα Σκαφιδά), η οποία προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή της, κρατώντας καλά κρυμμένα μυστικά που δεν πρέπει να βγουν στην επιφάνεια… Ο Μανώλης έφυγε από την Κρήτη αποφασισμένος να μην επιστρέφει ποτέ. Ζει στον Πειραιά. Οι γύρω του, περιθωριακοί τύποι του λιμανιού, βλέπουν στο πρόσωπό του έναν γοητευτικό, ευχάριστο και χαρισματικό άνθρωπο, με άγνωστο παρελθόν, επιρρεπή στις καταχρήσεις και στον τζόγο.

Η Μαρία αρχίζει για ανεξήγητους λόγους να επισκέπτεται τον φονιά της αδελφής της στη φυλακή, ενώ εμφανίζεται ο Αντώνης (Εκτορας Λιάτσος), ένας άντρας που ήταν πάντα ερωτευμένος με την Αννα και είχε μια κρυφή ανάμιξη στον θάνατό της. Παράλληλα, παρακολουθούμε τις ιστορίες του γιατρού Νίκου Κυρίτση (Αλέξανδρος Λογοθέτης) και του δικηγόρου και πάλαι ποτέ προέδρου της Σπιναλόγκας, Νίκου Παπαδημητρίου Τάσος Νούσιας).

Κάτι άλλο;

Η πολυαναμενόμενη σειρά, σε σκηνοθεσία Ζωής Σγουρού και σενάριο Παναγιώτη Χριστόπουλου, βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα της βραβευμένης συγγραφέως Βικτόρια Χίσλοπ, με γνωστούς καταξιωμένους ηθοποιούς και συντελεστές, και αποτελεί συνέχεια της  επιτυχημένης σειράς «Το νησί».

Πρεμιέρα Κυριακή 2/10 και κάθε Κυριακή στις 22:00

Δώσε Χρήστο Λούλη στο φιλοθεάμον κοινό

Καταξιωμένος χειρουργός  καταδικάζεται σε φυλάκιση για ανθρωποκτονία εκ προμελέτης. Ο έμπειρος επιστήμονας κατηγορήθηκε ότι χειρούργησε χωρίς να είναι αναγκαίο κάποιον ασθενή του που τελικά πέθανε στην επέμβαση και ο οποίος αποκαλύφθηκε ότι ήταν εραστής της συζύγου του.Αγωνία, μυστήριο, ίντριγκα και πολλά ακόμα συνθέτουν την «Πτώση» που θα προβληθεί από την ΕΡΤ1 στο β΄ μισό της τηλεοπτικής σεζόν.

https://www.youtube.com/watch?v=PnaoWQci39w

Κάτι άλλο;

Aπό τη σεναριογράφο Τίνα Καμπίτση που έκανε τη σειρά «Ο όρκος». σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό της ΕΡΤ 1, θα προβάλλεται κάθε Σάββατο, στις 22.00, με διπλό επεισόδιο από τις αρχές του 2023.

υγ: Οι σειρές θα είναι διαθέσιμες και στο ERTFLIX, ώστε οι επισκέπτες της ψηφιακής πλατφόρμας της ΕΡΤ να μη χάνουν επεισόδιο και να έχουν τη δυνατότητα να τις απολαμβάνουν όποτε και όταν επιθυμούν.