Τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περιμέναμε. Η Εθνική έχασε από την Γερμανία στον προημιτελικό με 107-96 και κάπως έτσι γυρίζουμε πρόωρα από το Βερολίνο. Η ήττα και ο αποκλεισμός αυτός πονάει γιατί, κακά τα ψέματα, είχαμε ελπίδες για κάτι πολύ καλό. Τελικά, πέσαμε πάνω στην απίστευτη ευστοχία των Γερμανών που σε συνδυασμό με τις κάπως νωθρές μας άμυνες, έβαλε τον κόουτς Ιτούδη και τους παίκτες του στο αεροπλάνο της επιστροφής.

Αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε κάποιους παίκτες από την κακή χθεσινή μας εμφάνιση, ήταν ο Γιάννης, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης και η κυρία Βασιλική (17π.) . Ήταν οι μόνοι που στάθηκαν στο ύψος τους. Το Provocateur επικοινώνησε με τη σταρ της ομάδας και της ζήτησε να κάνει ένα σχόλιο για το παιχνίδι αλλά και να μας αποκαλύψει τι ακολούθησε στα αποδυτήρια με τον εριστικό Σρέντερ.

“Ξέρεις τι; Τα έχω με τον εαυτό μου. Δεν στάθηκα στο ύψος των περιστάσεων. Ούτε εγώ ούτε η ομάδα. Οι προσδοκίες ήταν μεγάλες. Εμείς τις δημιουργήσαμε, έχουμε μια καλή ομάδα με έναν πολύ καλό προπονητή ο οποίος θέλησε να ρισκάρει. Και του βγήκε το ρίσκο. Η κλήση μου στην Εθνική ήταν για όσους δεν τη μυρίζουν μια έκπληξη. 

Ο κόουτς Ιτούδης, όμως, με πίστεψε. Τον ευχαριστώ. Αυτούς που έκαναν δημοφιλές το hashtag not my national team επειδή είμαι γυναίκα, θέλω να τους δώσω ένα φιλί στο κούτελο και να τους πω να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι διαφορετικά θα χτυπιούνται σαν τον Νούσια και θα διαφημίζουν νερά. Πραγματικά, τους λυπάμαι.

Τα παιχνίδια των ομίλων πήγαν καλά. Εύκολα ή δύσκολα τα καθαρίσαμε. Οι Τσέχοι ήταν διαβασμένοι, μας ζόρισαν, αλλά στο τέλος δείξαμε σε όλους ότι ήρθαμε για να πάρουμε μετάλλιο. Τελικά πήραμε μερικά αναμνηστικά από το Βερολίνο, θα τα δώσω στα εγγόνια μου. 

Τι παιχνίδι και αυτό με την Γερμανία; Ήταν κωλόφαρδοι. Με συγχωρείτε, αλλά δεν μπορώ να τους χαρακτηρίσω διαφορετικά.Τα έβαζαν από παντού, ούτε στην προπόνηση δεν έχουν τέτοια ποσοστά. Είχαμε και αργά πόδια στην άμυνα, δεν λέω, αλλά αυτοί το παράκαναν. Και αυτός ο Σρόντερ/Σρούντερ/Σρέντερ πώς το λένε, μας έβγαλε την πίστη. Μεγάλος μ@λ@κας! Ε, δεν κρατιέμαι.

Ρε φίλε, βλέπεις ότι σου πάνε όλα, είσαι δευτερόλεπτα μακριά από μια μεγάλη νίκη που αφήνει εκτός ένα από τα φαβορί και έχεις τέτοια συμπεριφορά; Καλά τα είπε ο Χατζηγεωργίου. Ποιος χαμογελάει όταν κερδίζει; Απαράδεκτος. Θα μας κάνουν να υποστηρίξουμε τον Ρούντι και τους Ισπανούς, εκεί μας έφτασαν.

Φυσικά δεν μπορούσα να μείνω με σταυρωμένα χέρια. Λίγο πριν το τέλος και ενώ κατέβαζε την μπάλα, του είπε ‘Σρέντερ, κολ δι κράκεν βάγκεν’. Ασθενοφόρο σημαίνει το κράκεν βάγκεν στα γερμανικά. Γέλασε. Πέρασε από δίπλα μου σαν σμέντερλινγκ που σημαίνει πεταλούδα στα γερμανικά και άφησε την μπάλα στο καλάθι. Τρελάθηκα. Του είπα ότι θα τον βρω στα αποδυτήρια.

Και τον βρήκα. Πήγα για τσαμπουκά γιατί ήταν εριστικός. Άκου εκεί να γελάει ενώ κέρδισε. Τον πλησίασα, τον έσπρωξα και πάνω που πήγα να κάνω το κακό, εμφανίζεται ο Γιάννης με τον Ποτσέκο στην αγκαλιά του. Μου λέει ‘κυρία Βασιλική, δεν είναι ωραία πράγματα αυτά”. Ο Θανάσης λίγο πιο δίπλα χτυπούσε παλαμάκια και φώναζε ‘πάμε κυρία Βασιλική, πάμε’. Μας χώρισαν και τελείωσε εκεί”.

*Το κείμενο αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Τώρα γιατί μπήκαμε στη διαδικασία να το διευκρινίσουμε, δεν ξέρουμε.