Πρέπει επιτέλους να αποφασίσουμε τι ακριβώς θέλουμε σε αυτή τη χώρα. Μας λένε ψέματα, δεν σας αρέσει. Μας λένε την αλήθεια, πάλι δεν σας αρέσει. Δεν γίνεται δουλειά όμως έτσι, παιδιά, πρέπει να βάλουμε μια σειρά για να ξέρουμε και εμείς πότε θα αντιδρούμε και πότε θα καθόμαστε σαν καλοί και ήσυχοι πολίτες στα αβγά μας. 

Σήμερα, λοιπόν, αυτό το υπέροχο και ηλιόλουστο πρωινό του Σεπτεμβρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, βρέθηκε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη και της ex-ΣΚΑΪ Κάνω ότι Κρατάω τις Ισορροπίες Πες τα Άρη μου και μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας. Και για κάποιο λόγο εσείς βγήκατε στους διαδικτυακούς δρόμους του Twitter να κάνετε την γυμναστική σας. Βαρεθήκαμε με την επανάστασή σας κυρίες και κύριοι της αντιπολίτευσης, πότε θα το καταλάβετε επιτέλους;

O Στέλιος Πέτσας έκανε μια περιγραφή της πραγματικότητας, τίποτα παραπάνω, αλλά μάλλον ούτε αυτό δεν σας αρέσει. Και σιγά, τι είπε; Ότι θα πεθάνετε από το κρύο; Εντάξει, ναι, το είπε. Και τι έγινε; Να πεθάνετε κύριοι, ξέρετε πόσοι περιμένουν στην ουρά; Ολόκληρος χαμός για μια δήλωση, έλεος δηλαδή. Πού να έλεγε ότι “όποιο νοικοκυριό στην Ελλάδα δεν προσαρμόζεται στα νέα ενεργειακά δεδομένα, πεθαίνει”. Αυτό είπε; Καλά έκανε, μπράβο του.

Επειδή σας βλέπουμε λίγο ταραγμένους όμως, θα σας πούμε ότι οι δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα για τη μετάβαση από το φυσικό αέριο στο πετρέλαιο, πήραν διαστάσεις που δεν θα έπρεπε. Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε ο ίδιος, “αναφερόμουν στην προσαρμοστικότητα του ανθρώπου ιστορικά, ενώ στο σήμερα, στην προσαρμοστικότητα όλων μας για να αντιμετωπίσουμε τεράστιες προκλήσεις όπως η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση”.

Εντάξει, ικανοποιηθήκατε τώρα; 

https://t.co/F6vgfkFptE