Είναι πολύ νωρίς ακόμα, δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά αν το Κάνε ότι κοιμάσαι, η νέα σειρά μυθοπλασίας της ΕΡΤ, είναι ένα αριστούργημα ή μια μετριότητα που σύντομα θα κολυμπήσει στη θάλασσα της μετριότητας μαζί με άλλες ελληνικές σειρές. Βέβαια, μπορούμε να πούμε από τώρα ότι η προσπάθεια για το νέο Έτερος Εγώ για μία ψυχολογική σειρά με ανατροπές και πολλές crime πινελιές, είναι ένα βήμα που έπρεπε να γίνει. 

Και έγινε. 

Επίσης, το πάντρεμα με τη σημερινή πραγματικότητα (revenge porn, ψυχική υγεία, bullying), δίνει μια εσάνς ελληνικότητας η οποία είναι απαραίτητη για τον μέσο τηλεθεατή, ειδικά όταν στη οθόνη του εμφανίζεται ένα γνώριμο πρόσωπο όπως του -τι έγινε ρε παιδια;- του Σπύρου Παπαδόπουλου που, στην ουσία, κουβαλά στις πλάτες του τη σειρά. 

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Το Κάνε ότι Κοιμάσαι είναι βασισμένο στο βιβλίο Πριν κοιμηθείς με τον διάβολο, του συγγραφέα Γιάννη Σκαραγκά. Στο σκοτεινό αυτό στόρι, έχουμε τον Νικόλα (Σπύρος Παπαδόπουλος) ο οποίος υποδύεται έναν καθηγητή Λυκείου. Ο Νικόλας δεν περνάει καλά στο γάμο του και η προσωπική του ζωή γίνεται άνω κάτω ότι μπλέκεται σε μια ερωτική περιπέτεια με τη μητέρα ενός μαθητή (Έμιλυ Κολιανδρή).

Λίγες μέρες μετά τις αταξίες του Νικόλα, η σύζυγός του (Μαρίνα Ασλάνογλου) δολοφονείται κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας στο σπίτι τους ενώ η κόρη του μεταφέρεται στην εντατική. Δύσκολες καταστάσεις. Δεν θα πούμε πολλά περισσότερα, θα σας αφήσουμε να το δείτε με την ησυχία σας. Οφείλουμε όμως να μοιραστούμε μαζί σας ότι, στην προσπάθειά του να καταλάβει τι έχει συμβεί, έχει στο πλάι του μια αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ (Νικολέτα Κοτσαηλίδου) και τον προϊστάμενό της, τον Κωνσταντίνο (Δημήτρη Καπετανάκο). Απίστευτα πράγματα κυρίες και κύριοι.

Σε αυτό το σημείο και ενώ έχουμε ήδη δώσει ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη των ανθρώπων που πήραν την απόφαση να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο εγχείρημα, θα αναφέρουμε κάτι που μας έκανε κακή εντύπωση. Ο ήχος είναι κακός. Θα μας πείτε ότι ολόκληρο GoT ξέχασε τα φώτα κλειστά στα τελευταία επεισόδια, ο ήχος σας ενόχλησε; Ναι, μας ενόχλησε. Και κάποιες ερμηνείες μας όπως και διάλογοι μας ενόχλησαν αλλά όπως είπαμε, θα δώσουμε λίγο χρόνο. 

Άλλωστε, ποιοι είμαστε εμείς για να σχολιάσουμε μία σειρά μετά από δύο επεισόδια; Όχι, όχι, δεν θα το κάνουμε αυτό, θα ήταν άδικο. Έχουμε το Twitter για αυτή τη δουλειά και ευτυχώς μας βγάζει από τη δύσκολη θέση. Παπαδόπουλος-Παπακαλιάτης το ίδιο πρόσωπο, πρώτοι εδώ. Σύμφωνα με το κοινό, πάντως, είναι μια καλή σειρά.

https://twitter.com/hashtag/kaneotikoimasai?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

 

https://twitter.com/hashtag/kaneotikoimasai?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

 

https://twitter.com/miaharahalia/status/1569403356279357440?ref_src=twsrc%5Etfw

 

https://twitter.com/hashtag/kaneotikoimasai?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

 

https://twitter.com/hashtag/kaneotikoimasai?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw