Η Alper Yesiltas είναι δικηγόρος και φωτογράφος από την Τουρκία και με τη βοήθεια της τεχνολογίας αποφάσισε να ασχοληθεί με το φωτογραφικό πρότζεκτ “Σαν να μην συνέβη τίποτα”. Με τη βοήθεια ενός AI λογισμικού, δημιούργησε εικόνες που δείχνουν πώς θα έμοιαζαν οι διάσημοι νεκροί της μουσικής βιομηχανίας αν ήταν ακόμα ζωντανοί. 

Μάικλ Τζάκσον

“Το πιο δύσκολο κομμάτι της δημιουργικής διαδικασίας για μένα είναι να κάνω την εικόνα ρεαλιστική. Η στιγμή που μου αρέσει περισσότερο είναι όταν νομίζω ότι η εικόνα μπροστά μου φαίνεται σαν να τραβήχτηκε από φωτογράφο. Χρησιμοποιώ διάφορα προγράμματα λογισμικού. Ο χρόνος που χρειάζομαι για να δημιουργήσω μια πλήρως ολοκληρωμένη εικόνα ποικίλλει” λέει ο δημιουργός στον λογαριασμό του στο Instagram. 

Φρέντι Μέρκιουρι


Πέθανε στις 24 Νοεμβρίου του 1991, αφήνοντας πίσω του μια ανεκτίμητη μουσική κληρονομιά που παραμένει άφθαρτη στο χρόνο.

Τζον Λένον

42 χρόνια μετά το θάνατο του Λένον, σήμερα εκείνος θα ήταν 82 ετών. “Να δείτε που θα πάω είτε από αεροπορικό ατύχημα, είτε από σφαίρα κάποιου τρελού θαυμαστή μου” είχε πει σε μια του συνέντευξη και στις 8 Δεκέμβρη του 1980 ο Μαρκ Τσάπμαν τον δολοφόνησε έξω από το διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη.

2 Pac

Ο σταρ της χιπ χοπ Tupac Shakur πεθαίνει στις 13 Σεπτεμβρίου 1996 έξι ημέρες αφότου ένας άγνωστος ένοπλος με μια λευκή Cadillac τον πυροβόλησε τέσσερις φορές στο στήθος σε ένα φανάρι στο Λας Βέγκας.. Η δολοφονία του δεν εξιχνιάστηκε ποτέ. Ήταν μόλις 25 ετών. Από τα μεταθανάτια άλμπουμ και μια εμφάνιση με ολόγραμμα στο Coachella το 2012, μέχρι τη βιογραφική του ταινία του 2017, “All Eyez on Me”, η κληρονομιά του παραμένει ζωντανή, δύο δεκαετίες μετά τον πρόωρο θάνατό του.

 Κερτ Κομπέιν 

Στις 5 Απριλίου του 1994 αυτοκτονεί και σοκάρει όλη τη μουσική βιομηχανία, σήμερα θα ήταν 55 ετών. Ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της grunge μουσικής σκηνής, ο τραγουδιστής των Nirvana επηρέασετη μουσική σκηνή των 90s.