Μια μέση γυναίκα που έχει Facebook, Instagram ακόμη και LinkedIn θα έχει δεχθεί τουλάχιστον μια φορά τα εξής μηνύματα: α) “καλησπέρα, τι κάνεις; είδα ότι έχουμε πολλούς κοινούς φίλους”, β) “είσαι πολύ όμορφη, ματάρες”, γ) “είδα ότι πήγες εκεί, είναι το αγαπημένο μου στέκι/νησί/ σινεμά/εστιατόριο/ γουατέβερ” και δ) dick pick. Πολλά έχουν δει τα μάτια μας, μα αυτά τα screenshots του @antrasstigmh μας φέρνουν τρόμο. 

Έχουμε ακούσει για την ύπαρξη μονόκερων, δηλαδή ατόμων που γνωρίστηκαν στα σόσιαλ, έγιναν ζευγάρι και κατέληξαν παντρεμένοι με παιδιά. Κυρίως, έχουμε ακούσει εξωφρενικές ιστορίες να διαδραματίζονται σε τσατ και η ζωή μας γέμισε με νέους όρους για το dating (από το διάσημο γκοστάρισμα μέχρι τα ιμότζι με μελιτζάνες). 

2022 και δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν άνδρες που ακόμα δεν ξέρουν πώς να μιλήσουν στις γυναίκες. Ένας λογαριασμός στο Instagram που μάλλον μάχεται για κοινωνική δικαιοσύνη μας δείχνει ότι οι Έλληνες incels υπάρχουν κι έχουν έναν χαλαρό ηθικό κώδικα.

Τόσο χαλαρό που ενώ παραμένουν dateless (δίκαια), θεωρούν υπεύθυνες τις γυναίκες που δεν ανταποκρίνονται στα ανέμπνευστα και κάφρικα πεσίματα τους στα Inbox.

Οι άνδρες αυτοί αποτελούν μια μειονότητα (ελπίζουμε) που έχει κανονικοποιήσει τον κακοποιητικό λόγο, υπηρετούν τυφλά μια σεξιστική ιδεολογία και φυσικά έχουν απορρίψει a priori την σεξουαλική χειραφέτηση των γυναικών και τις “στολίζουν” με διάφορα επίθετα αν τους απορρίψουν.

Στην καθημερινότητα τους συναντάμε σε μηνύματα στο inbox μας που χαρακτηρίζονται από αχρείαστα ως οριακή παρενόχληση. Κι όπως δείχνει ο λογαριασμός @antrasstigmh είναι μοναχικά άτομα με ιστορικό απόρριψης, θεωρούν τις γυναίκες χειριστικές και κουβαλούν πολλά τραύματα που δεν μπορούν να διαχειριστούν.

Οι άνδρες αυτοί είναι θυμωμένοι, μισογύνηδες κι ανεξέλεγκτοι στο διαδίκτυο. Όταν βιώσουν και τη διαδικτυακή απόρριψη θα γίνουν προσβλητικοί. Δεν έχουν αυτοπεποίθηση και γίνονται επιθετικοί, ενίοτε υιοθετώντας ακραίες συμπεριφορές.

Δεν είναι όλα κρούσματα και incels, υπάρχει και ο πατροπαράδοτος άνδρας που θα στείλει το πιο άκυρο μήνυμα πιστεύοντας ότι ανακάλυψε την πενικιλίνη και τον τρόπο να βγει από την μαρμίτα της αγαμίας. Κι αυτόν τον βρήκαμε στον λογαριασμό του @antrasstigmh

Και, υπάρχει κι εκείνος που θα χρησιμοποιήσει την επικαιρότητα για να κάνει την κίνησή του. Και κερδίζει μια θέση γλαφυρότητας στο καθημερινό cringemeter μας.