Δώσε true crime σειρά στο λαό, είναι το σύνθημα που μάλλον όλους μας ενώνει. Δεν γίνεται να κάνω λάθος και όλες οι πλατφόρμες να γεμίζουν με αστυνομικές σειρές (The Staircase, Unbelievable) και δράματα σε φυλακές με εγκληματίες που είναι τρομερά ερωτεύσιμοι (Τάρον Έγκερτον) ή τρομερά καταχθόνιοι (The Serpent) . Μέχρι και η Apple TV έχει τον δικό της κατά συρροή δολοφόνο κι έναν κρατούμενο με αποστολή για να πληρώνουμε εμείς άλλη μια συνδρομή. Προχωράμε.

https://twitter.com/TaronEgerton?ref_src=twsrc%5Etfw

Προσωπικά, μου άρεσε η ερμηνεία του Έγκερτον ως Έλτον Τζον κι ήθελα να δω πώς θα ενσάρκωνε τον Τζέιμς Κιν (και την αληθινή ιστορία που κατέγραψε στα απομνημονεύματά του), ένα ρόλο που δεν έχει καμία σχέση με μιούζικαλ και στολές με στρας και πούλιες. Ποιος είναι ο Τζίμι Κιν σύμφωνα με το πρώτο επεισόδιο του Black Bird; Ένας μάλλον νάρκισσος γιος ενός αστυνομικού που επειδή χώρισαν οι γονείς του άσχημα κουβαλούσε πολλά τραύματα και έγινε ένας αλαζόνας έμπορος ναρκωτικών. Που καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια στην μπουζού, χωρίς αναστολή. Αλλά…

Μια πράκτορας που δεν φαίνεται να γοητεύτηκε από το ωραίο του πρόσωπο και το γραμμωμένο του σώμα του προσφέρει μια συμφωνία που δύσκολα μπορεί να αρνηθεί κανείς. Την ελευθερία του. Με τίμημα; Να δεχθεί την μεταγωγή του σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, να γίνει κολλητός με έναν μάλλον παράφρονα κοινωνιοπαθή εγκληματία και να του αποσπάσει την ομολογία για τις δολοφονίες και τους βιασμούς δεκάδων ανήλικων κοριτσιών (14 για την ακρίβεια). Ο Πολ Γουόλτερ Χάουζερ είναι τρομερά ταλαντούχος κι όσοι είδαμε την ταινιάρα Η Μπαλάντα του Ρίτσαρντ Τζούελ, το ξέρουμε από καιρό. Ζούμε για τη στιγμή που θα συναντηθούν αυτοί οι δυο χαρακτήρες στην φυλακή. Και ο Έγκερτον θα χρειαστεί να πείσει τον Χάουζερ να πει την ίδια ιστορία δυο φορές. Θυμίζει Mindhunter.

Το Apple TV μετά το Severance και το Slow Horses έχει κερδίσει δικαιωματικά τη συνδρομή του και καλά κάνει και διεκδικεί βραβεία στα Emmy’s. Αν έχετε έξι ώρες πάω στοίχημα ότι θα περάσετε υπέροχα με το Black Bird. Το σενάριο έχει γράψει ο Ντένις Λεχέιν, ο συγγραφέας των Gone, Baby, Gone, Mystic River, Shutter Island, άρα μιλάμε για μια πένα που όχι απλά δεν απογοητεύει αλλά ξεπερνά τις προσδοκίες.

Αξίζει να δεις τη σειρά για να αποχαιρετήσεις τον Ρέι Λιότα (που ήταν πραγματικά άρρωστος κατά τη διάρκεια της σειράς). Το όνομά του Γκρεγκ Κινίαρ είναι εγγύηση για κάθε θεατή που δεν έχει έξι ώρες να χάσει από τη ζωή του. Σειρά που ξεκινάει με τραγούδι των Mogwai δεν απογοητεύει.