Μια καρέκλα να σωριαστούμε και ένα ποτήρι νερό να συνέλθουμε, αυτό θέλουμε. Η βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε στα 96 της, τα μάθατε τα δυσάρεστα (για κάποιους) νέα εχθές το βράδυ. Το πνεύμα της, όμως, θα είναι για πάντα εδώ είτε σε κάποιο άλλο σώμα είτε στον ουρανό. Ευτυχώς, υπάρχουν συνεχιστές της μοναρχίας, μην ανησυχείτε. Αυτή, όμως, είναι μια άλλη ιστορία. 

Εμείς θα ασχοληθούμε αποκλειστικά με την βασίλισσα Ελισάβετ. Για την ακρίβεια, όχι εμείς, αλλά ο μεγάλος της εχθρός, η Ζωζώ Σαπουντζάκη. Η γνωστή ηθοποιός και idol, έγραψε ένα γράμμα και με αυτό αποχαιρετά(;) τη βασίλισσα που δεν κατάφερε να σπάσει το φράγμα των 100. Συγκινημένη και λακωνική, η Ζωζώ μας, το αντίπαλο δέος της “Λίλιμπετ”, έδωσε ένα τελευταίο respect.

To γράμμα της Ζωζώ Σαπουντζάκη στη βασίλισσα Ελισάβετ: 

“Να σε αποκαλέσω φίλη; Όχι, δεν θα το κάνω. Θα σε αποκαλέσω όμως εχθρό. Και αυτό είναι τιμή σου γιατί, Ελισάβετ, ήσουν ο καλύτερος εχθρός που θα μπορούσε να έχει κανείς. Αιώνια βασίλισσα της Αγγλίας, που με τόσο κόπο έβαζες την υπογραφή σου σε διάφορα έγγραφα που δεν είχες ιδέα τι ήταν, θα μας λείψεις.

Θα ΜΟΥ λείψεις. 

Θα μου λείψεις γιατί όλο αυτό τον καιρό κουβαλούσαμε μαζί το βάρος του age shaming, γιατί ποζάραμε μαζί σε όλα τα memes του διαδικτύου. Γιατί, επιτέλους, όλοι ασχολήθηκαν έστω και για λίγο με τη δική σου ηλικία και όχι με την δική μου. Για λίγο, το τονίζω αυτό, πάντα εγώ ήμουν και είμαι και θα είμαι το επίκεντρο.

Δυστυχώς, Ελισάβετ, έφυγες. Έφυγες και με άφησες μόνη. Στα ηχεία μου παίζουν οι Smiths και το τραγούδι The Queen is Dead. Η μισή Ελλάδα αυτό πόσταρε στο Facebook, άσχετα αν ακούει Γιώργο Μάγκα. Και εκείνος πέθανε, αλλά αναστήθηκε. Μήπως να κάνεις και εσύ το ίδιο; Δεν σου ζητάω πολλά, να ξεκαθαρίσεις σε όλους ότι είμαι μικρότερη σε ηλικία από σένα, τίποτα άλλο, μπας και τελειώσει επιτέλους αυτό το αστείο.

Και ο θάνατός σου αστείος μου φαίνεται, σαν μια φάρσα που θα κορυφωθεί στην κηδεία σου. Θα σηκωθείς, λέει, από το φέρετρο και θα πάρεις στο κυνήγι την Μέγκαν. Το είδα στο όνειρό μου, χθες το βράδυ. Αλήθεια, γιατί δεν ήρθε αυτή στο παλάτι; Μήπως είχατε κόντρα; 

Γλυκιά μου Ελισάβετ, πέρασαν τα χρόνια, όμως εγώ είμαι εδώ και εσύ όχι. Κρίμα. Δηλώνω έτοιμη να φορέσω το στέμμα. Your majesty, ήταν εκπληκτικά αυτά τα 96 χρόνια αντιπαλότητας, ελπίζω να είναι τα ίδια και γιατί όχι, ακόμα καλύτερα τα επόμενα 96 με τον διάδοχο. Εδώ θα είμαστε.

Ζοzo, the eternal Queen”.

*To κείμενο αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας