Η Βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε. Σε ηλικία 96 ετών, η πιο διάσημη γιαγιά στον κόσμο, έφυγε χθες από τη ζωή, παρουσία όλων των αγαπημένων της -ίσως και μη- προσώπων. Όσο εμείς μένουμε να αναρωτιόμαστε αν είναι όλα μάταια αν έχει κάποιο νόημα όλο αυτό το drama για τον θάνατο της Ελισάβετ σε ελληνικά εδάφη και διαβάζουμε σε στάτους τον ένα (αχρείαστο) επικήδειο μετά τον άλλο, ο Γρηγόρης Πετράκος πρόλαβε να κάνει την ανάρτηση που κατάφερε να πάρει το spotlight από την εκλειπούσα και να το στρέψει όλο πάνω του. ΟΚ, όχι για τους καλύτερους λόγους, αλλά και πάλι. 

Ο Γρηγόρης Πετράκος φαίνεται να έχει μια βαθύτερη ανησυχία για τον θάνατο της Βασίλισσας. Δεν τον ενδιαφέρουν τα πρωτόκολλα. Ούτε το τι θα συμβεί μετά. Ούτε το τέλος μιας ολόκληρης ιστορικής εποχής. Ούτε ο -συχνά- τοξικός πυρήνας του θεσμικού της ρόλου και μερικά από τα πιο αιματοβαμμένα “πάσο” που είπε. Τον Γρηγόρη Πετράκο άλλο τον καίει. Αυτό που τον καίει είναι πού θα πάει τώρα που πέθανε η Ελισάβετ η σκοτεινή οντότητα που ζούσε μέσα της. Όχι, δεν κάνουμε πλάκα. Ορκιζόμαστε. 

“Όλοι ασχολούνται με το θάνατο της βασίλισσας και κανένας δεν αναρωτήθηκε τώρα που αυτή πέθανε, σε ποιο σώμα θα μπει να κατοικήσει η σκοτεινή οντότητα που ήταν μέσα της…”, έγραψε συγκεκριμένα ο τραγουδιστής, αφήνοντας κόσμο να “κεντήσει” στα σχόλια. Πιθανολογώντας πως ο ίδιος πιθανότατα επηρεασμένος από τη νέα τάση “δαιμονισμένος στη Θεσσαλονίκη”, εννοούσε πως η Βασίλισσα ήταν υπό τον έλεγχο κάποιας σκοτεινής δύναμης. Σαν την Έμιλι τη Ρόουζ. Μη γελάτε, παιδιά. Τα έχουμε δει σε θρίλερ αυτά. Οι ακόλουθοί του, ωστόσο, έχουν και άλλες θεωρίες. Μερικές από αυτές είναι πως η Ελισάβετ ήταν μια από τις “σαύρες” που θέλουν να κουμαντάρουν τον κόσμο, ή υπό τον έλεγχό τους τέλοσπάντων. Σε κάθε περίπτωση, η απορία του είναι πού θα πάει τώρα ο δαίμονας που ζούσε μέσα στη Βασίλισσα και ο δύσμοιρος δεν ήξερε πως θα καταλήξει να ζει σαν διακοσμητικό στο Μπάκιγχαμ και θα ασχολείται με τα γκομενιλίκια της βασιλικής οικογένειας. 

Αναμένουμε ανάλυση της θεωρίας του πάντως. Ανυπόμονα, κύριε Πετράκο.