Φθινόπωρο και για μια ακόμη χρρονιά έχω γράψει failed δίπλα στα περισσότερα από τα μισά resolutions που είχα θέσει στην αρχή του μήνα. Ούτε 10 μέρες δεν έχουν περάσει. Προφανώς, το σύμπαν μού λέει όχι και τόσο διακριτικά πως πρέπει να πάρω απόφαση ότι ενώ αγαπώ πολύ το φθινόπωρο δεν αγαπώ καθόλου όλες αυτές λίστες με νέους στόχους, νέα χόμπι, νέες ασχολίες κτλ..

Ευτυχώς, δεν σκέφτονται έτσι στη HUAWEI. Διότι μπορεί να μην αντέχω τα resolutions, στα καθημερινότητα μου όμως υπάρχει μια λίστα με to do’s που όλο και μεγαλώνει. Και μάντεψε, όλα απαιτούν έμενα καθισμένο μπροστά από ένα λαπτοπ -ναι τώρα που το σκέφτομαι ίσως θα πρέπει να δείξω μεγαλύτερη αυτοπειθαρχία στο θέμα «γυμναστήριο» και η συνδρομή μου να μην πάει «υπέρ πίστεως και πατρίδος».

Στα θέμα μας όμως. Κείμενα το πρωί, μέιλ όλη την ημέρα, καμία σειρά ή ταινία ή αγώνας το βράδυ, 5-6 word να «τρέχουν» και περίπου 356 tabs ανοιχτά ταυτόχρονα. Υπερβολικό το τελευταίο; Για μέτρα: social, υπηρεσίες streaming, κάνα δύο on-line shops για εκείνα τα γυαλιά ηλίου που μου αρέσουν, ένας aggregator με αεροπορικά για ταξίδια που τελικά ΔΕΝ θα κάνω και ένας με ξενοδοχεία και διαμερίσματα στα οποία ΔΕΝ θα μείνω, κάτι online εισιτήρια που όλο λέω να κλείσω για την επετειακή προβολή του «Σπιρτόκουτου» και όλο το ξεχνάω και φυσικά το web banking μου που κάθε φορά που το βλέπω βρίζω σαν ήρωας του Οικονομίδη.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα χωρίς ένα δυνατό λαπτοπ και ευτυχώς στη HUAWEI θέτουν resolutions και τα τηρούν.

Resolution #1: Να αλλάξεις τους κανόνες

Ε, όλα αυτά χρειάζονται μηχάνημα που αλλάζει τους κανόνες. Πώς; Αρχικά με το μέγεθος και τη φορητότητα του. Το HUAWEI MateBook D 16 διαθέτει οθόνη 16 ιντσών (για να μην βγάζεις τα μάτια σου) σε ένα πλαίσιο στο οποίο άλλοι κατασκευαστές μπορούν συνήθως να τοποθετήσουν μόνο οθόνη 15,6 ιντσών. «Ναι, εντάξει», θα σκεφτείς. Και πόσο θα ζυγίζει; Και εδώ αλλάζουν οι κανόνες: 1,7 Kg δηλαδή όσο και ένα 15άρι λαπτοπ ώστε να μπορείς να το μεταφέρεις εύκολα παντού απολαμβάνοντας τα πλεονεκτήματα μιας μεγάλης οθόνης.

Από τη στιγμή που μπορείς να το έχεις παντού μαζί σου, πάει να πει ότι θα το χρησιμοποιείς και (πάρα) πολύ. Με πρόχειρους υπολογισμούς, κοιτάω την οθόνη του λαπτοπ περίπου 10 ώρες κάθε μέρα. Θες να μάθεις πώς νιώθω τα μάτια μου μετά; Σαν έχουν περάσει λεπίδες από πάνω τους -τόσο χάλια. Με το HUAWEI MateBook D 16 κατάλαβα τι σημαίνει να δουλεύεις για πολλές ώρες στο λαπτοπ και το μάτια σου να μην κουράζονται. Τα χρώματα των εικόνων αναπαράγονται με ακρίβεια, χωρίς να οδηγούν σε κίτρινο γύψο, ενώ τα μάτια του χρήστη προστατεύονται. Επιπλέον, η οθόνη υιοθετεί DC dimming για να βοηθήσει τους χρήστες να ανακουφίσουν την κόπωση των ματιών.

Resolution #2: Επιδόσεις, επιδόσεις, επιδόσεις

Φορητότητα, checked. Εμπειρία χρήσης, checked. Ναι, αλλά από επιδόσεις, ειδικά όταν μιλάμε για τέτοια χρήση, πώς πάμε; Δεν θα σου απαντήσω εγώ. Θα αφήσω τον ον επεξεργαστή 12ης γενιάς Intel® Core™ H- Series Processor να κάνει τη «βρώμικη» δουλειά με υψηλές επιδόσεις σε πολλαπλές εργασίες και πολύπλοκες χρήσεις. Και αν τυχόν φοβάσαι ότι θα υπερθερμανθεί, προσωπικά δεν το ένιωσα ποτέ, δύο modes λειτουργίας, το Standard Mode και Performance Mode, για να επιλέγεις ελεύθερα και να αξιοποιείς στο έπακρο τις δυνατότητες του υπολογιστή σου.

Resolution #3: το δικό σου γραφείο είναι υβριδικό

Οκ, και πώς μεταφράζονται όλα τα παραπάνω σε μια τυχαία Τρίτη που ξεκινάει με απανωτές συσκέψεις, δουλειές εκτός γραφείου και απαραίτητη στάση σε ένα καφέ ώστε να βάλεις σε μια σειρά όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της απουσίας σου; Για να το πω κάπως πιο εντυπωσιακά, αλλά με απόλυτη ακρίβεια, πώς μπορεί το HUAWEI MateBook D 16 να μετατραπεί στο υβριδικό μου γραφείο; Πλέον οι τηλεδιασκέψεις γίνονται πιο αποτελεσματικά και με μεγαλύτερη ασφάλεια, καθώς ο συγκεκριμένος φορητός υπολογιστής δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας ενός χώρου συσκέψεων, οποιαδήποτε στιγμή και οπουδήποτε, με τη λύση Smart Conference, η οποία διαθέτει ήχο και κάμερα, με την ποιότητα και της έξυπνες λειτουργίες AI.

Και ναι, αν κάτι μάθαμε για τα video calls τα τελευταία δύο χρόνια είναι ότι ναι με εξοικονομούν χρόνο, αλλά μπορούν πολύ εύκολα να γίνουν άβολα -ξέχνα το.  Πρώτον, είναι αυτές οι ενοχλητικές διακοπές λόγω κακής σύνδεσης. Κι αν σου έλεγα ότι πλέον μπορείς να απολαύσεις σταθερά ασύρματα δίκτυα, ακόμα και με αδύναμα σήματα Wi-Fi, τι θα έλεγες; «Ωραίο, αλλά κάπως ασαφές». Οκ, το ακούω και συμπληρώνω: η ταχύτητα λήψης να αυξάνεται κατά 55%  ενώ η καθυστέρηση στο gaming και στη βιντεοδιάσκεψη μειώνεται κατά 57% και 67% αντίστοιχα. Τι σκέφτεσαι τώρα; Ότι πρόκειται για κάποιο θαύμα; Όχι, είναι η τεχνολογία HUAWEI Metaline Antenna.

Τι άλλο κάνει άβολες τις τηλεδιασκέψεις; Η εμπειρία αυτής την απομακρυσμένης επικοινωνίας.  Ήρθε η ώρα να το ξεχάσεις. Με το FollowCam της κάμερας AI προσαρμόζεται η οθόνη σε πραγματικό χρόνο για να διατηρεί το ηχείο στο κέντρο της λήψης, με αποτέλεσμα να μη χάνεται καμία λέξη σου, ακόμα κι αν βρίσκεσαι σε κίνηση. Επιπλέον, με τη  λειτουργία Eye Contact, δεν θα φαίνεσαι σαν να κοιτάζεις την κάμερα, αλλά σαν να κοιτάς τον συνομιλητή σου. Και φυσικά, δεν είναι ανάγκη να αποκαλύψεις σε όλους πού βρίσκεσαι ή πώς είναι ο ιδιωτικός σου χώρος με τη δυνατότητα εικονικού background της κάμερας.

Τέλος, το HUAWEI MateBook D 16 ανεβάζει τον πήχη και στη διασύνδεση συσκευών, χάρη στην τεχνολογία Super Device, που επιτρέπει την αβίαστη συνδεσιμότητα, με πολύ εύκολο τρόπο: τοποθετείς κοντά στο λαπτοπ ακουστικά, ποντίκι, πληκτρολόγιο, ηχείο και τους εκτυπωτές Huawei και ο φορητός υπολογιστής θα τα ανακαλύψει αυτόματα για να διαχειριστείς όλες τις συσκευές σαν να ήταν μία ενιαία, σούπερ συσκευή.

Το φθινόπωρο σηματοδοτεί την επιστροφή στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Ναι, δεν έχεις διάθεση για όλα αυτά και σε καταλαβαίνω. Καλύτερα λοιπόν όταν θέτεις στόχους για τη νέα σεζόν να έχεις συμμάχους που θα κάνουν για εσένα τη δουλειά.

Τo HUAWEI MateBook D16 συμμετέχει στις Back To School προσφορές της HUAWEI και είναι διαθέσιμο σε όλο το επίσημο δίκτυο συνεργατών της HUAWEI με όφελος αγοράς έως και €200.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Huawei ή τα παρακάτω links: Facebook: HuaweimobileGR και Instagram: huaweimobilegr και Huawei Community.