Οι εποχές αλλάζουν και πολύ καλά κάνουν. Μόλις χθες το πρωί, προβλήθηκε στη Βρετανία και το Channel 5 η Πέπα του Γουρουνάκι με ένα ιδιαίτερο επεισόδιο. Γράφουμε “ιδιαίτερο“ διότι ήταν το πρώτο με το συγκεκριμένο περιεχόμενο. Σε αυτό, βλέπουμε την Penny, μια πολική αρκούδα η οποία ζει με δύο μητέρες. Σιγά το νέο, θα πείτε, αλλά πρέπει να σκεφτούμε ότι δεν είναι κάτι σύνηθες για ένα παιδικό καρτούν.

Στο επεισόδιο με τίτλο Families (Οικογένειες), λοιπόν, εισάγεται στην ιστορία ένα ομόφυλο ζευγάρι και πιο συγκεκριμένα, δύο γυναίκες. Στην πλοκή του, ο χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων Penny the Polar Bear, ζωγραφίζει με τους γονείς της και “ανακοινώνει” στον βασικό χαρακτήρα, την Πέπα δηλαδή, ότι ζει με δύο μαμάδες. “Είμαι η Penny, η πολική αρκούδα», ακούγεται να λέει. “Ζω με μία μαμά και ακόμα μία μαμά”. Η μία είναι γιατρός και η άλλη μαγειρεύει μακαρόνια. Λατρεύω τα μακαρόνια”.

Πιο συγκεκριμένα, βλέπουμε την πολική αρκούδα να ζωγραφίζει τον εαυτό της πιασμένο χέρι-χέρι με δύο άλλες πολικές αρκούδες που φορούσαν φορέματα. Σύμφωνα με την Daily Mail, το επεισόδιο έλαβε εγκωμιαστικά σχόλια από τον Robbie de Santos, από την LGBT+ φιλανθρωπική οργάνωση Stonewall. Όπως είπε στη Sun, “είναι φανταστικό που οι ομόφυλες οικογένειες κάνουν την εμφάνισή τους στο Peppatown”.

“Πολλοί από εκείνους που παρακολουθούν την εκπομπή θα έχουν δύο μαμάδες ή δύο μπαμπάδες και αυτό σημαίνει πολλά. Πως εκπροσωπούνται δηλαδή σε ένα τόσο δημοφιλές παιδικό πρόγραμμα”.